Hydratační krém pro mladou pleť – Dermacol

Tato recenze se hodí pro slečny, které mají mladou pleť 🙂 mladá pleť se považuje od 12 do 25 let.

Pleťový krém Love My Face Dermacol je určen pouze pro mladou pleť. Výrobce si pohrál i s balením, které je hravé a veselé. Je určen pro každodenní péči a je jedno, zda ho použiješ ráno, večer nebo obojí.

Je určen k hydrataci, omlazení a dodání energie pleti. Vhodný pro všechny typy pleti, kterou mladé slečny mají. Jediné mínus je to, že neobsahuje SPF.

Jak jsem už na začátku zmínila, tak obal je veselý a moc pěkný 🙂 ten se opravdu povedl. Dokáže zaujmout na první pohled. Krém má 50 ml, což je dle mého dostačující 🙂 já jsem za tuhle velikost ráda hlavně při cestování. Úplně v pohodě se mi vleze do kosmetické taštičky s ostatními produkty.

Krém je lehce narůžovělé barvičky 🙂 zkrátka celý dělaný pro slečny. Parfemace by pro někoho mohla být lehce silnější. Pro mě ale dostačující. Taková svěží květinová vůně 🙂 mně vyhovuje.

Textura je lehká a skvěle se roztírá po pleti. Opravdu pleť hydratuje a je na ní velmi lehounký. Super i jako podklad pod make-up nebo BB cream. Pleť je po aplikaci krému vyživená a opravdu taková svěží, rozzářená plná energie.

Výrobce Dermacol nám přináší i takový malý tip, jak krém dále využít 🙂 tak s tipem přispěji do článku. Krém lze využít i jako pleťovou masku! 

Složení:

Aqua, Dicaprylyl Carbonate (změkčovadlo), Alcohol Denat (rozpouštědlo a konzervant), Pentylene Glycol (zvlhčovadlo), Glycerin, Urea (močovina), Glyceryl Stearate Citrate (stabilizátor a emulgátor), Vitis Vinifera Seed Oil (hroznový olej), Argania Spinosa Kernel Oil (Arganový olej), Cocos Nucifera Oil (Kokosovník), Sodium Hyaluronate ( zvláčňuje a hydratuje), Sorbitol (zvlhčovadlo a zahušťovadlo), Propylene Glycol (hydratuje a zvlhčuje), Cucumis Sativus Juice (extrakt z okurky), Cetearyl Alcohol (emulgátor a zahušťovadlo), Carbomer  (zahušťovadlo a emulgátor), Sodium Hydroxide (čistí), Sodium Sulfite (konzervant a antioxidant), CI 17200  (červené barvivo), Sodium Chloride (sůl), Potassium Sorbate (náhrada za parabeny), Sodium Benzoate (antimikrobiální účinky), Phosphoric Acid (upravuje pH), Phenoxyethanol (stabilizátor), Ethylhexylglycerin (alternativa za paraben), CI 47005 (žluté barvivo), Benzyl Salicylate (antioxidační účinky), Coumarin (vonná látka), Limonene (protizánětlivý), Linalool (protizánětlivý), Parfum. 

 

Dicaprylyl Carbonate – vytváří ochranný film, zvlhčuje a zvyšuje pronikání látek do pleti. Pleť je hladká, měkká a sametová. Alternativa silikonového oleje. Může způsobit podráždění kůže, ale nepovažuje se za nebezpečnou látku.

Alcohol Denat – stahující účinky pleti, snižuje tendenci tvorby pěny při otřesu a má antimikrobiální účinky. Může dráždit i vysušit pleť. Podporuje rychlejší hojení ran. 

Pentylene Glycol – rozpouštědlo a konzervant. Může být dráždivý. 

Glycerin neboli Glycerol –  přirozená látka. Pokožku nedráždí, ani nezpůsobuje alergii. Lépe se s ním látky vstřebávají do pokožky. Pokožku zjemňuje, zvláčňuje a pomáhá udržet hydrataci. 

Urea – udržuje hydrataci, vlhkost, působí proti prvním známkám stárnutí a udržuje pH. 

Glyceryl Stearate Citrate – udržuje vlhkost, zvláčňuje, vyhlazuje a zjemňuje. 

Vitis Vinifera Seed Oil neboli Hroznový olej – chrání pokožku. 

Argania Spinosa Kernel Oil neboli Arganový olej  – silné protizánětlivé účinky a chrání před UV zářením.

Cocos Nucifera Oil neboli Kokosovník – zpomaluje stárnutí pokožky, zjemňuje, posiluje, může ucpávat póry, proto se nedoporučuje pro mastnou pleť. 

Sodium Hyaluronate – zvláčňuje a hydratuje.

Sorbitol – zvlhčovadlo a zahušťovadlo. Dokáže vytvořit průhledný gel. 

Propylene Glycol – hydratuje a zvlhčuje. Zlepšuje elasticitu, pružnost, zabraňuje vysušení a šupinatění. 

Cucumis Sativus Juice neboli extrakt z okurky – zvlhčovadlo. Hydratuje, chladí, zklidňuje, vypíná a zpevňuje pleť. Významně stahuje póry. 

Cetearyl Alcohol – není to alergen, nedráždí a je vhodný pro citlivou pokožku. Není vhodný pro mastnou pokožku. Zjemňuje, vyhlazuje a hydratuje.

Carbomer – hydratuje, ale může dráždit pokožku. 

Sodium Hydroxide – čistí. 

Sodium Sulfite – stabilizátor, konzervant a antioxidant. 

CI 17200 – červené barvivo. 

Sodium Chloride neboli Sůl – nepatří mezi alergeny, ale ve vyšším množství může dráždit. Čistí, hydratuje, lehce odmašťuje a odstraňuje odumřelé buňky, nečistoty. Pokožka je zpevněná, jemná a zklidněná. 

Potassium Sorbate – konzervant. Nepatří mezi alergeny. 

Sodium Benzoate – antimikrobiální účinky. Nepatří mezi alergen, ale u citlivé pokožky může vyvolat dermatitidu. 

Phosphoric Acid – upravuje pH. 

Phenoxyethanol – funguje i jako stabilizátor. Může způsobovat alergické reakce. 

Ethylhexylglycerin – zjemňuje.

CI 47005 – žluté barvivo. 

Benzyl Salicylate – může vyvolat alergické reakce a není vhodný pro citlivou pokožku. Antioxidační účinky.

Coumarin neboli Kumarin – vonná látka. 

Limonene – látka podobná alkoholu. Může vyvolat alergie a zvyšovat citlivost pokožky. Umožňuje ostatním látkám se lépe vstřebávat do pokožky a je protizánětlivý. 

Linalool protizánětlivý a antibakteriální. U citlivé pokožky může vyvolávat alergické reakce. 

 

Krém od Dermacolu zakoupíš na Notino.cz

 

Máš ráda produkty od Dermacolu?

2 komentáře Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *