Všestranný nůž do kuchyně Olive Forget z e-shopu DenisHenry.cz

S e-shopem DenisHenry.cz jsem v minulosti již jednou spolupracovala. Po více jak roce se mi opět naskytla možnost. Minulá zkušenost byla velice kladná a s nožem jsme do dnes velice spokojení, používáme ho prakticky denně, proto jsem nabídku s radostí opět přijala.

I nyní jsem najela na nabídku kuchyňských nožů, těch totiž v kuchyni není nikdy dost, hlavně co se kvality týká. K výběru jsem přizvala i partnera, přece jenom, on více rozumí například popsané tvrdosti.

Hned nám padl do oka kuchyňský nůž Olive od značky Forged. 

Forged znamená v překladu ukován a je to více než jen značka nožů. Nože Forged vždy poznáte podle autentického vzhledu, který vytváří jedinečná ruční výroba, použité materiály a kvalita japonské ocele. Tyto nože se vždy stanou středem pozornosti každé kuchyně. Forged je nůž, na který můžete být hrdí.

Zdroj DenisHenry.cz

Jedná se o všestranný nůž, který má délku ostří 20,5 cm, tvrdost 58 HRC. V kuchyni ho lze využít na krájení čehokoli, klidně i na krájení hovězího masa k přípravě steaků.

Výrobce na něj poskytuje 10 let záruku. Řada Olive je výjimečná díky robustnímu provedení s ručně tepaným vzhledem, japonskou ostrostí a vše to podtrhává moderní vzhled. Rukojeť z olivového dřeva je pevná, pohodlná a voděodolná. Na konci rukojeti je nerezová koncovka, která tam není pouze kvůli designu, ale skrze rovnováhu pro větší bezpečnost při manipulaci s nožem.

Nůž Olive Forged je opravdu nádherný kousek do kuchyně. Takový unikát v naší domácnosti opravdu chyběl. Jedním slovem wow!! Je balen v krásné dřevěné krabičce, takže ideální i jako dárek. Na první pohled jde vidět, že se jedná o opravdu moderní a hlavně kvalitní nůž, který si poradí jak s hovězím masem, tak i zeleninou. Já ho prvně vyzkoušela na dýni, která mi poskytla rekvizitu k focení a konečně se porcování nemusel zúčastnit i chlap. Díky noži jsem krájení dýně zvládla sama. 

Výrobce radí nůž nedávat do myčky, mohl by se vysokou teplotou poškodit. Dále je dobré se vyvarovat krájení na sklu, kovu nebo kamení. Nejlepší údržba je nůž ručně omýt a ihned osušit. 

Cena kuchyňského nože Olive Forged je 1 860 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *