Dlouhotrvající matující make-up – Revlon ColorStay

O tomhle make-upu jsi určitě aspoň jednou slyšela 🙂 řekla bych, že s ním byl jenom o něco málo menší bum, jako u Catrice HD Liquid Coverage. Dlouhou dobu jsem používala pouze make-up z Avonu, střídala jsem různé řady. V létě make-up nenosím, pouze když potřebuji, tak občas použiji BB cream, jinak nic. Pamatuji si, že jsem si minulý rok koupila make-up od Bielendy (recenzi jsem na něj psala). Měla jsem ale chuť vyzkoušet nějakou novinku, něco nového na trhu, co je trošku už profláknuté, abych z něj nebyla zklamaná, když jdu vyzkoušet po delší době nový.

Vybrat správný odstín, který pleti opravdu sedne je celkem složité a to i někdy v drogérii, no a co teprve přes internet, jako jsem to udělala já 😀 Ale snažila jsem se pomocí google obrázků trefit a to se povedlo, uff. Make-up ColorStay je dostupný na notino.cz v šesti odstínech. Tento make-up má SPF 15, ale vyrábí se i s vyšším SPF.  

kryje drobné nedostatky pleti
nezatěžuje pleť
dobře se roztírá
SPF 15
přirozeně matná pleť 
absorbuje přebytečný maz 
zanechává svěží pleť 
obsahuje kyselinu salicylovou
vhodný pro mastnou a smíšenou pleť
Hned na začátek bych chtěla zmínit, že není určen na vysoké krytí, proto to ani neslibuje a já to po něm nepožaduji. Chtěla jsem po něm dlouhodobé zmatnění a drobné krytí, protože vysoké krytí pokud budu potřebovat, tak mi zajistí korektor. 
Make-up je v klasické lahvičce s dávkovací pumpičkou, což mi vyhovuje, nemusím nic silou stlačovat, pouze jemně a dávkuje pěkně. S každým lehkým stisknutím jsem měla množství o velikosti malého hrášku, takže si lehce určuji kolik potřebuji.
Bohužel mám u dávkování jednu nepříjemnou příhodu. Teď jsem u otvírání make-upu hodně opatrná, aby se to už neopakovalo, ale stejně si stojím za tím, že já za to nemůžu. Aby se nestalo, že by se pumpička třeba při cestování sama nadávkovala, tak je lahvička ještě uzavřena vrškem. Jednou při otvírání vršku se mi stalo to, že make-up byl rozšroubovaný, takže při otevření vršku mi obsah vystříkl na kosmetický stolek, naštěstí ne na oblečení. Tohle se mi stalo úplně poprvé, od té doby si dávám vždy při otvírání velký pozor, jestli je pumpička dobře zašroubovaná a až poté otvírám vršek.
Teď už se dostávám k hodnocení samotné konzistence. Konzistence make-upu je tekutá, ale ne nějak moc ani málo. Nemám ráda příliš tekuté, ale ani moc hutné make-upy, potom na konzistenci hodně závisí roztírání.
Jak jsem už na začátku psala, tak odstín jsem trefila skvěle, ten mi krásně s pletí sedne. Zvolila jsem odstín 150 Buff, který je světlý s moc hezkým žlutým teplým podtónem, takže ideální na zimu, kdy pleť je vybledlá, ale ne moc (zachovala si z léta maličko barvu). Na léto tenhle odstín pro mojí pleť ale určitě vhodný nebude a budu se muset podívat po tmavším.
Roztírá se skvěle a nanáší také. Já ho na pleť aplikuji pomocí houbičky, takže nemohu říct, jak se nanáší pomocí štětce, ten já vůbec nepoužívám. Ihned si na pleti hezky sedne a jakoby se do pleti dostane, ale zároveň nevytváří žádnou nevzhlednou masku, ani nedělá šupinky, nezalézá do vrásek či něco podobného. Já jsem vždy s jeho výsledkem maximálně spokojená. Krytí má nízké, ale tím mám na mysli, že lehce začervenalou pleť zakrýt dokáže, ale pokud hledáš make-up, který zakryje akné, atd., tak to se mrkni po jiném.
Zmatňuje skvěle a to až na několik dlouhých hodin, i když je také důležité, jaký použiji pudr. Nezkoušela jsem make-up nosit bez pudru, to mě ani neláká a pudr používám na zafixování vždy. Make-up si na pleť nanáším brzy ráno okolo 5:30 a odličuji ve večerních hodinách a během dne vždy pozoruji, jestli je potřeba pleť přepudrovat. Musím říct, že pleť skoro vůbec během dne nepudruji, snad jednou za týden občas během dne, než jedu domů ze školy přepudruji, což je okolo 15h, jinak tak jak nanesu ráno, funguji celý den, pecka co? Tahle zkušenost je má první se značkou Revlon, takže jak sama můžeš vidět, tak jsem s ní naprosto spokojená, takže budu produkty od ní testovat dál 🙂
Složení: 
Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Water, Cyclomethicone, Trimethylsiloxysilicate, Butylene Glycol, Dimethicone, Cetyl PEG/PPG 10ú1 Dimethicone, Polyglyceryl 4 Isostearate, HDI/Trimethol Hexyllactone Crosspolymer, Nylon 12, Phenyltrimethicone, Magnesium Sulfate, Isododecane, Boron Nitride, Methicone, Laureth 7, Malva Sylvestris Flower Extract, Lilium Candidum Bulb Extract, Lactobacillus Californicum Ferment Extract, Cymbidium Grandiflorum Flower Extract, Silk, Tocopherol Acetate, Retinyl Palmitate, Ethylene Brassylate, Tribehenin, Bisabolol, Silica, Alumina, Isohexadecane, Polydimethylsiloxane Copolymer, Polysorbate 20, Polysorbate 80, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Sorbitan Sesquioleate, EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, propylparaben, May Contain, Iron Oxides, Mica, Titanium Dioxide, Bismuth Oxychloride, Zinc Oxide.
Matující make-up má 30 ml a stojí nyní v akci 240 Kč
10 komentářů Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *