Do veganského podniku Forky´s v Brně na Cheez burger?

Krásný pátek, pro dnešek jsem si opět nachystala tip na podnik v Brně, ale nejedná se o jediný podnik Forky´s. Další podnik je v Praze a dokonce je jeden i u našich sousedů na Slovensku v Trnavě! Konečně tu pro tebe mám tip, který můžou využít i mé mimo brněnské čtenářky 🙂

Do Forky´s jak se tenhle veganský podnik jmenuje, jsem zavítala před 14 dny s kamarádkou. Ten večer jsme se vydaly oslavit její narozeniny. Stejně jako mé, když jsme šly do Potrefené husy (článek), tam jsme nakonec skončily po večeři znovu! Zkrátka to růžové víno z Francie bylo fakt úžasné!!

Teď zpátky do Forky´s.. 

Než se vrhu na hodnocení podniku, tak to tu obohatím o krátké info pro ty, kteří tenhle podnik vůbec neznají 🙂 já ho do chvíle, kdy mi o něm neřekla kamarádka taky nevěděla. Nebo takhle! Znala jsem název, ale nijak víc jsem se o něj nezajímala.. A to byla chyba 🙂

Podnik Forky´s je koncept bistra a restaurace dohromady. A přesně takhle to tam i funguje. Všechno jídlo, které v podniku nabízí je čistě rostlinného původu. Forky´s se zaměřuje i na bezlepkové potraviny. Nejedná se o všechny, ale i člověk, který má alergii na lepek nebo se ho jenom vyhýbá, tak si ve Forky´s vybere. Ekologie je zde na prvním místě společně s veganstvím a zdravou stravou! Pokud nemáš čas si jídlo vychutnat ve fajn prostředí, které podnik nabízí, tak si ho můžeš odnést v s sebou v bio-plastovém obale.

Pokud můj blog čteš pravidelně, nebo nějakou delší dobu, tak víš, že mile ráda podporuji naše výrobce kosmetiky! Zde se sice nejedná o kosmetiku, nýbrž o jídlo, ale to je úplně jedno! Forky´s patří páru, který je z Česka!! Jupí!!

Co se nabídky jídla týká, tak je zde denní menu i stálá nabídka! Jak jsem psala na začátku, tak jsme podnik Forky´s navštívily v Brně. Podnik sídlí na Jakubském náměstí vedle cukrárny Aida.

Podnik je na dvě patra a má dvě možnosti. Buď si jídlo objednat dole, kde to chodí jak v jakémkoliv bistru nebo si objednat až v patře u obsluhy, tam to chodí jak v klasické restauraci. My neměly kam spěchat, takže jsme zvolily možnost č. 2 🙂 

Kamarádka mě dopředu upozornila, že možnost č. 2 trvá opravdu dlouho, oproti možnosti č. 1.. Objednaly jsme si obě to stejné, tedy Cheez burger menu a jako dip jsme zvolily majonézu nebo spíše lépe řečeno sojanézu. 

Dle zkušeností kamarádky byla obsluha tentokrát rychlá a na donesení objednaného jídla jsme čekaly cca 15 minut. Cheez burger vypadal skvěle! Sama můžeš posoudit dle fotky 🙂 Jako řeknu ti, že to byla fakt mňamka!! „Maso“ chutnalo skvěle!! Skoro totožné, jak kdyby sis zašla na klasický masový burger! To stejné sýr, který byl také z rostlinného původu, nepoznala bych to 🙂 a jelikož jsme zvolily menu, tak nám k tomu donesly ještě bramborovo-batátové hranolky a dip. Přiznám se, že jsem vyjedla jenom ty batátové 🙂 ty byly fakt vynikající. Jen škoda, že jich bylo značně méně, než těch bramborových. Dip byl také skvělý a chutnal skoro totožně, jako majonéza. Ne, spíše chutnal ještě mnohokrát lépe, než majonéza.

Za příplatek 35 Kč si můžeš zvolit bezlepkovou verzi bulky, která je z shiitake a quinoy. Plus za další příplatek 15 Kč si navíc můžeš objednat vegan čedar, francouzskou cibuládu nebo jalapeňos. 

Porce je fakt velká a nebylo v mých schopnostech jí sníst celou 🙁 škoda.. Takže bramborové hranolky jsem nechala skoro všechny a půlku bulky také.

V nápojové sekci meníčka jsem zahlédla Prosecco 1dl za 39 Kč. Takhle nízká částka se mi zdála podezřelá, ale řekly jsme si, že to zkusíme 🙂 tak jsme si po vynikajícím jídle objednaly každá 1dl Prosecca. No tady teda stále nevím, zda to bylo Prosecco nebo nám tam regulérně nalily víno. Nechci dělat závěry, když si nejsem jistá, ale perlivé to nebylo a když si objednávám Prosecco, tak chutná jinak. Každopádně jsme to během pár minut vypily a přesunuly jsme se do našeho oblíbeného podniku na Zelném trhu, tedy do Potrefené husy.

I když mě s Proseccem podnik zklamal, tak i přesto do něj rozhodně ještě zavítám a moc ráda, protože ten bruger byl fakt výborný a batátové hranolky také 🙂 doporučuji!

 

Znáš podnik Forky´s?

Zajdeš si ráda na veganské jídlo? 

Byla jsi někdy ve Forky´s?

14 komentářů Přidat své
  1. Nikdy jsem tam nebyla a i když veganka nejsem, nemám proti této stravě nic a ráda takové pokrmy i zkouším 🙂 Burgery vypadají báječně! 🙂

  2. Miluju Forky’s i přes to, že už jím maso a i přítel tam rád zajde. Burgery mají fantastické, kor za tu cenu. Každopádně pití mají neuvěřitelně předražené (na můj vkus), minule jsem tam dala za dvojku pomerančové šťávy 80 Kč, to jsem fakt koukala:D

  3. Nie som vegánka, ale rada si občas užijem vegánske jedlo! A určite keď budem najbližie v Brne (čo by malo byť čoskoro), určite tam zájdem, ďakujem za tip 🙂

  4. Forky’s milujem a chodím tam s kamoškou odkedy žijem v Brne. 🙂 Nie som vegánka ani vegetariánka, ale to ich jedlo skrátka nejde nezbožňovať. A tie meníčka! Och!

    Sabi z blogu Beautiful savage

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *