Matná a zároveň hydratační rtěnka? – True Colour Matte Avon

Sedím v pátek odpoledne u svého toaletního stolku, popíjím čerstvě uvařenou kávu, komentuji mé oblíbené i některé pro mě neznámé blogy a mám zároveň chuť psát nedělní recenzi.

Na jaký produkt tentokrát?
Nebude se moc lišit od minulé recenze, kterou jsem publikovala ve čtvrtek. Ano, opět to bude recenze na můj oblíbený kousek z kosmetiky. Rtěnka! Tentokrát to bude levnější varianta, ale za to také kvalitní. Tady je důkaz, že i levné věci mohou být dobré 🙂

Jakmile vám o této rtěnce něco řeknu, některým určitě bude stačit se na ní jen podívat a budete vědět o jakou rtěnku bude dnes recenze. Tuto matnou rtěnku mám ve svém toaletním stolku delší. Ale až teď na ní přišla řada.
Co matná rtěnka slibuje?
  • sytý matný vzhled rtů
  • rty nevysušuje, ale naopak hydratuje
  • dlouhotrvající
Začnu obalem rtěnky, který se mi moc líbí, jelikož je tématický k rtěnce.
Čím? Je celý matný 🙂 Tvar je klasický, jako skoro všechny rtěnky z Avonu, ale je jiný tím, že není lesklý. Samolepka na které je odstín má stejnou barvu, jako rtěnka, což mi přijde praktické 🙂 Odstín rtěnky je napsán čitelným písmem i velikostí.
Svůj odstín si můžete vybrat z 15 barev. Jedná se jak o světle růžové, fialové, červené, nude a hnědé odstíny. Já ráda nosím přirozené a jemné rtěnky, ale u této jsme se rozhodla vyzkoušet výraznou klasickou červenou. Hned na první pohled rtěnky zjistíte, že se jedná o ultra matnou. Nejenže má být matná, ale má rty i hydratovat. Tak na tu hydrataci jsem byla nejvíce zvědavá!
Obecně je známo, že matné rtěnky na rtech vydrží déle, jak lesklé.
No a ani u této se nejedná o výjimku 🙂 S rtěnkou jsem zkoušela jíst, pít i cvičit a na rtech mi celkově vydržela více, jak 3 hodiny. Ano, při cvičení se mi pochopitelně trochu rozmazala okolo rtů, ale jinak držela.
A jak je to s hydratací, konzistencí, atd..? Skvěle! Pod rtěnku nemusíte použít balzám na rty. Krásné se s rtěnkou maluje tvar rtů. Sice i u této rtěnky jsem použila konturovací tužku, ale jde to i bez ní a moc hezky 🙂 I když je tato kráska matná, tak je hezky krémová a na rty se moc hezky nanáší. Nezalézá do vrásek a ani na rtech nedělá nehezké šupinky. Jediné co bych vytkla je, že výrobce nikde neuvádí složení rtěnek.
Má matná rtěnka je v odstínu Ruby Kiss
Cena rtěnky je 139 Kč
Máš s matnou rtěnkou od Avonu zkušenosti?
Líbí se ti odstín rtěnky?
13 komentářů Přidat své
  1. Rtěnku mám taky, akorát v jiném odstínu. Poměr cena:kvalita mi přijde vcelku slušný, rtěnku mám ráda, vydrží a nevysušuje tolik rty. Akorát občas mi přijde, že zalézá do vrásek na rtech, ale já je občas mívám hodně popraskané, takže je někdy nemožné, aby to rtěnka neudělala.
    Skvělá recenze, mám ráda tvůj styl psaní. 🙂
    Catherine Ribbon

  2. Tak vyzeraju teda lakavo po tvojej recenzii tieto rúže mne sa veľmi páčia nude vždy obzerám len tie alebo ešte fialové a ak nevysúša tak to je niečo pre mňa:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *