Přírodní svíčky ze sojového vosku s vůní rosé e a čistého prádla – Manufaktura

Jsem velká milovnice svíček, po celém pokoji mám rozmístěné svíčky a není stolek, komoda či skřínka kde by nějaká svíčka neměla své místo. Mezi mé nejoblíbenější a nejvíce pálené svíčky patří jednoznačně Yankee Candle (na ně se chystám napsat samostatně článek), Village Candle a vlastním i svíčky od jiných značek, ale ty si nekupuji pravidelně a jedná se spíše o dárky. Pokud tedy nepočítám svíčky z Ikei, ale ty jsou pro mě už taková povinnost si nějakou vůni koupit.

Nově jsem začala spolupracovat s českou značkou, která vyrábí kosmetiku, různé doplňky a svíčky. Manufakturu jsem vyzkoušela poprvé minulý rok, kdy se mi do rukou dostal pleťový olejový elixír ze Sedmikráskové řady. Letos jsem v létě vyzkoušela celou pleťovou řadu ze Sedmikrásky, kterou do dnes používám a jeden produkt mi začíná bohužel docházet.

Spolupráci jsem zahájila testováním produktů z limitované edice med & rakytník, ale na recenzi si budeš muset ještě chvilku počkat. Na testování mi ale také mimo limitovanou edici přišly i dvě novinky z kategorie svíček.

Jedná se o přírodní svíčky, které jsou ručně vyrobené ze sojového vosku (vysoce kvalitní ekologický). Klasické svíčky jsou vyráběné z ropy (parafínu) a hoří rychleji, než tyto přírodní. Přírodní hoří mnohem déle, pomaleji a díky nízké teplotě tání uvolňuji mnohem intenzivněji aroma. Manufaktura má na výběr ze dvou vůni a já obě mohla vyzkoušet.

Svíčky jsou zbarvené podle vůně, takže růžová je vůně rosé a bílá je vůně čistého prádla. Design obou svíček se mi moc líbí, není přeplácaný, etiketa je čistá a zdobí jí pouze nápis značky a NATURAL CANDLE. Za mě velmi povedené a nic víc bych nepřidávala. Líbí se mi i design krabiček, ve kterých obě svíčky byly uložené. Pokud by jsi svíčky dávala někomu jako dárek, tak není ani potřeba zabalovat, protože krabičky jsou moc hezké. 

Mezi mé nejoblíbenější barvy patří růžová a do ní je i laděn celý můj pokoj, tak jsem napřed musela vyzkoušet s vůni rosé a začnu i s jejím hodnocením. Svíčka mi při zapálení chytla okamžitě a krásně hořela, po chvilce jsem začala cítit velmi příjemnou vůni, která nebyla nijak silná, vtíravá ani dráždivá. Když jsem vyšla z místnosti pryč, tak jsem jí ucítila i ve dvou vedlejších mistrnostech, ale v té hlavní, kde svíčka hořela byla vůně nejintenzivnější a krásná.

 

 

Opravdový relax a vůně romantiky! Pálení svíček hodně střídám a jsem takový ten šetřílek, aby mi vydržely co nejdéle. Musím se přiznat, že obě svíčky od Manufaktury teď pálím nejčastěji a téměř denně, vždy dokud se nevytvoří jezírko a občas i déle, kdy si užívám plamínek. Svíčky by měly vydržet hořet 30 hodin, což když si tak propočítám, tak tomu opravdu tak bude 🙂

Druhá svíčka s bílým voskem a vůní čistého prádla je také mojí velmi oblíbenou vůní a přesně takhle, si čisté prádlo představuji. Vždy když si nově povleču ložní prádlo, tak si jeho vůni užívám. Nemohu ale povlékat denně a tak si vždy zapálím tuhle svíčku a mé čichové buňky jsou spokojené 🙂 Řekla bych, že tato vůně je i více intenzivnější, než rosé. 

 

 

 

Podle mé recenze jsi určitě mohla poznat, že jsem z nich nadšená a určitě je mohu doporučit i jako tip na dárek pod stromeček. 

Přírodní svíčky jsou v prodeji od začátku října a každá stojí 239 Kč

11 komentářů Přidat své
  1. tak tie sú nádherné, ja som tiež veľmi veľký milovník sviečok, milujem hlavne tie rôzne vône. a ako píšeš ani u mňa v izbe nieje komoda kde by nebola nejaká ozdobná sviečka 😉

  2. Prave minule som rozmyslala nad tym, ze by som zacala pouzivat nejake prirodne sviecky, pretoze som si vsimla, ze ma s tych klasickych troska pobolieva hlava a intenzita je na mna niekedy az prilis silna. Tieto vyzeraju naozaj dobre a aj mne sa velmi paci dizajn 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *