Konturování pomocí tyčinky Master Contour – Maybelline

Začal nám nový týden a to znamená nová kosmetická recenze 🙂
Dlouho jsem nepsala recenzi na nějaký produkt, který by byl určen na konturování. Snad poslední byla recenze na pudr a to je sakra dlouho! Osobní zkušenosti s konturovacími produkty moc nemám, když to tak počítám, tak mám zkušenosti pouze se dvěma produkty a tohle je třetí. A zároveň první v takové konzistenci. Jinak ostatní byl pudr v kompaktním stavu a perličky.

Co konturovací tyčinky slibuje?
dva odstíny v jednom balení 
matné a přirozené barvy 
perfektně pomůže vytvarovat obličej
vhodná pro všechny typy pleti
Konturovací tyčinka je dostupná ve dvou odstínech, vlastně ve čtyřech, protože tyčinka obsahuje rovnou dva odstíny zároveň. Jeden tmavý a druhý světlý odstín. Já zvolila tyčinku ve světlejším odstínu, tedy 01 Light, protože jsem si jí pořídila v zimě, kdy pleť není opálená a měla jsem strach, aby na mě tmavší možnost nebyla příliš tmavá. Odstín jsem zvolila dobře 🙂
Začnu popsáním o co vlastně jde. Jedná se o tuhý korektor ve dvou odstínech, který je v provedení jako tyčinka a díky jejímu tvaru má lehce a skvěle pomoci s vytvarováním neboli vykonturováním obličeje. Ambasadorkou pro Maybelline se stala Monika Bagárová, to jenom taková vedlejší zajímavá informace 🙂
Tvar má tyčinka moc hezky udělaný a pracuje se mi s ní velmi dobře. Vyzkoušela jsem oba odstíny, jak tmavý tak i ten světlý, ale zůstala jsem u používání pouze jednoho, toho tmavého. Tmavý je matný a na pleti po rozmazání vypadá moc dobře. S výsledkem jsem velmi spokojená a vydrží mi na pleti celý den.
Světlý odstín mi tolik nesedl, jelikož je na mě zbytečně moc mastný. Já mám smíšenou pleť, takže mě to nedělá moc dobře. Ale pokud máš normální či suchou pleť, tak tobě by mohla sednou i ta světlá část.
Škoda, že značka Maybelline nevymyslela konturovací tyčinku pouze s tou tmavou části. Kupovala bych si jí stále 🙂 Oba dva odstíny jsou ale skvěle pigmentované, vydrží celý den, stačí jeden tah a rozmazávají se dobře.
Postup kontrování s touhle tyčinkou je jednoduchý. Já tmavou část nanáším na spodní číst lícních kosti, nos a občas i kolem linie vlasů. Světlou jsem vždy nanášela na lícní kosti nad tmavou částí, hranu nosu a bradu. Postup se světlou části nyní vynechávám. Vyhovuje mi to, že lze tyčinku nanést pouze na pleť, není podmínkou mít pod ní nějaký podklad/vrstvu make-upu nebo nějakého BB krému či jiného tónovacího produktu. A hlavně chválím tu rychlost a jednoduchost, kdy si vystačím pouze s prsty pro rozmazávání a nepotřebuji žádný štětec nebo houbičku.
 
Jaký je tedy závěr recenze? Já jsem s konturovací tyčinkou spokojená, především tedy s tmavou částí. Světla u mě bohužel neuspěla, ale to kvůli mému typu pleti. Možná, kdyby světlá část nebyla tolik krémová, tak by vyhovovala i mé smíšené pleti. Pokud s touhle tyčinkou máš zkušenosti, tak mi dej dole v komentářích určitě vědět, jak jsi s ní byla spokojená nebo nespokojená ty! 🙂 
Složení:
Ethylhexyl Palmitate, Polyethylene, Methyl Methacrylate, Crosspolymer, Hydrogenated Polyisobutene, Phenyl Trimethicone, Nylon-12, Diisostearyl Malate, Silica, Ozokerite, Bis-diglyceryl, Polyacyladipate-2, Aqua, Zinc PCA, Propylene Carbonate, Caprylyl Glycol, Disteardimonium Hextorite, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl, Hydroxyhydrocinnamate, Iron Oxides, Titanium Dioxide Mica.
Konturovací tyčinku lze zakoupit na Notino.cz, kde stojí 238 Kč
10 komentářů Přidat své
  1. Dlho som hladala vhodnú kontúrovaciu tyčinku a aj som po tejto pokukovala. A keďže vidím, že si s ňou spokojná, tak určite po nej siahnem tiež ♥

    Petra

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *