Šampon a kondicionér pro zářivý lesk z řady Bamboo Shine Luminous – Alterna

Krásný pátek přeji,
já mám konečně své zasloužené volno a školní nasazení budu mít opět až v úterý, takže doufám, že během těchto pár volných dní se zvládnu více věnovat opět blogu, který jsem teď v poslední obě hodně zameškávala. Ale produkty testuji s radostí dál! 🙂

Pokud tě baví se starat o své vlasy a chceš jim dopřávat různou kvalitní péči, ať už se jedná v podobě šamponu, kondicionérů a jiných produktů, tak si myslím, že tato recenze tě může zajímat. Myslím si to, protože recenze na suchý olej od značky Alterna (recenze) měla celkem dobré ohlasy 🙂

Před několika týdny jsem začala nově spolupracovat s e-shopem, který nabízí zejména vlasovou kosmetiku, ale v nabídce má i na ostatní části těla. A nejen kosmetiku, ale i doplňky.

 

E-shop Bezvavlasy.cz mi nabídl možnost, abych otestovala pár produktů od značky Alterna a po uplynulé době, jak jsem zvyklá ti formou recenze na blogu dala vědět, jak jsem s produkty byla či nebyla spokojená. Dneska jsem tu s první recenzí a rovnou ti přináším informace o dvou produktech!

Šampon i kondicionér jsou ze stejné vlasové řady Bamboo Shine Luminous, proto jsem se rozhodla je dát do jednoho článku, když oba stejně používám zároveň. Zbytečné rozdělovat do dvou recenzí 🙂
Začnu hodnocením postupně tak, jak produkty používám, takže pochopitelně tu mám jako první šampon.

Šampon výrobce popisuje tak, že má vlasům dodat zářivý lesk, ochránit je před následujícím tepelným stylingem (bez kterého se já neobejdu), takže vlasy jsou chráněné (i před UVA/UVB zářením, ztrátou pigmentu a poškozením,), vyživené, posilněné, hebké, lesklé a obnovuje jejich přirozenou obranyschopnost. Navíc jako velké plus beru to, že neobsahuje ftaláty, sulfáty, syntetické látky a parabeny. Na složení si Alterna zakládá. Je vhodný pro všechny typy vlasů.

 

Tak a teď už k samotnému mému hodnocení, tedy zkušenosti se šamponem. Jak na mé vlasy účinkoval a jak sem s ním byla nebo nebyla spokojená. O mých vlasech jsi už několikrát na blogu měla tu možnost číst, dozvědět se o nich jaké jsou. Pokud jsi na blogu ale nová, tak zřejmě o nich nemáš ani páru. Ve zkratce 🙂 vlasy mám dlouhé, teď už skoro až k zadku, husté, hodně husté, barvu mám vlastní, nejsou nikdy barvené. Studuji obor kadeřnice, takže díky každodenní práci s nimi jsou konečky narušené, vysušené a je potřeba jim dodávat péči a výživu. Navíc mám od mala dermatitidu, takže společně k tomuto šamponu jsem později používala i speciální šampon, který je určen právě na tohle kožní onemocnění. Ale pochopitelně jsem šampon i kondicionér musela vyzkoušet samostatně.

Začnu klasickým hodnocením obalu. Ten se naštěstí od druhého produktu lišší, takže ho nelze zaměnit. Zmiňuji to záměrně, protože často se mi stává, že když používám produkty ze stejné řady, tak jsou lahvičky stejné. Hodně mě překvapilo (mile) otvírání (respektive dávkování) u šamponu i kondicionéru, které není klasické odklápěcí, ale otočné. Nevím jak bych to popsala, ale snažila jsem se to nafotit 🙂

Mám ráda voňavé produkty, ale také mi nevadí, když z nich nejde cítit specifická vůně. Takhle to je u obou produktů. Ani ze šamponu či kondicionéru necítím nějakou specifickou vůni a to si myslím, že je dobře, protože produkty jsou z bambusové řady, která svojí silnou vůni také nemá, takže lepší když z nich není skoro nic cítit, než aby do nich výrobce přidával zbytečně nějaké vonné látky, které tam nemají ani co dělat.

Překvapila mě konzistence šamponu se kterou jsem se nikdy dříve nesetkala. Jedná se o trošku lepivou konzistenci, která není ani příliš hustá či tekutá. S tím jsem spokojená, i když maličko lepivá, ale nic hrozného si pod tím nepředstavuj 🙂

 

 

 

 

 

Stačí do ruky nanést menší množství, krouživými pohyby nanést do vlasové pokožky a vytvoří se pěkně bohatá a hlavně tuhá pěna. Vlasy si vždy šamponem myji 2x! To je prostě podmínka a měla by jsi to tak dělat i ty 🙂 Šampon z vlasů se hezky a jednoduše vymývá. Hned po první aplikaci jsem poznala, že jsou vlasy jiné. Už při smývání šamponu byly vlasy na dotek jemné, hodně a příjemně jemné!

V jeho složení najdeš různé extrakty a jiné látky, jako je extrakt z bambusu, indického angreštu, vitamin C a jiné látky.

Celé složení šamponu: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl 2-Sulfolaurate, Disodium 2-Sulfolaurate, Lauramide MEA, Sodium Methyl Cocyl Taurate, Cetrimonium Chloride, PEG-150 Distearate, Glycerin, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Polysilicone-15, Superoxide Dismutase, Bambusa Vulgaris Extract, Sugar Cane Extract, Lemon Peel Extract, Lactic Acid, Malic Acid, Citric Acid, Saccharomyces/Magnesium Ferment, Saccharomyces/Copper Ferment, Saccharomyces/Silicon Ferment, Saccharomyces/Zinc Ferment, Saccharomyces/Iron Ferment, Moringa Oleifera Seed Oil, Phospholipids, Sunflower Seed Oil, Phyllanthus Emblica Extract, Bambusa Vulgaris Water, Methyl Gluceth-10, Polyquaternium-7, PEG-90 Glyceryl Isostearate, Laureth-2, IPDI/PEG-15 Soyamine Copolymer Dimer Dilinoleate, Panthenyl Hydroxypropyl Steardimonium Chloride, Silicone Quaternium-8, Panthenol, Amodimethicone, C11-15 Pareth-7, Laureth-9, Trideceth-12, Polyquaternium-66, Hydrogenated Castor Oil Acid Copolymer, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Quaternium-95, Propanediol, Triethyl Citrate, Sodium Hydroxide, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Methylchloroisothiazolinone, Methylsothiazolinone, Parfum, Benzyl Salicylate, Linalool, Limonene, Geraniol, Citronellol. 

Polysilicone-15 – v Evropě se využívá jako látka do produktů proti ochráně před UV filtrem. V USA má tato látka jiná pravidla, než u nás. Tuto látku nelze přidávat do léčivých přípravků. Silicone Quaternium-8 – o této látce toho na netu moc nelze najít, píše to i několik webů, které se složením zabývá. Používá se pro lepší úpravu vlasů a má pěnivé schopnosti. Nepatří k nebezpečným látkám, ale v některých případech může dráždit oči. Nemá vedlejší škodlivé účinky.

Šampon máme za sebou 🙂 a teď ke kroku č. 2 kondicionér! Na ten by jsme při každém mytí vlasů rozhodně neměly zapomínat, protože má svojí speciální práci, jakou? Uzavírá šupinky kutikuly na vlasech. No a teď se přiznejte, kdo při mytí vlasů nepoužívá kondicionér, balzám nebo jiný regenerační přípravek, který se stará o tuhle práci :-D.

Výrobce uvádí, že okamžitě posiluje vlasy,  dodává jim lesk a usnadňuje rozčesávání. Také obsahuje indický angrešt a organický bambus. Pokud se na vlasy aplikuje pravidelně, tak výsledek na vlasech bude opravdu viditelný. Vlasy budou vyživené, chráněné a lesklé. Neobsahuje stejně, jako šampon ftaláty, sulfáty, parabeny, syntetické látky a jiné. Je vhodný pro všechny typy vlasů.

Lahvičku produktů jsem rozebrala výše, takže není třeba se opakovat. Kondicionér má hutnou konzistenci, kterou bych přirovnala ke krému. Do vlasů se nanáší jednoduše a dobře, žádná věda. Žádnou specifickou vůni z něj také necítím. I když u regeneračního přípravku bych nějakou jemnou vůni uvítala, ale nevadí.

Aplikuji ihned po umytí šamponu do vlasů, nechám chvilku (1-2 minutky) působit a následně pečlivě vymývám. Už při vymývání jsem si všimla, že se kondicionér velmi dobře postaral o uzavření šupinek, protože vlasy byly ještě jemnější, než před samotnou aplikací.

Musím uznat, že vlasy mi šly opravdu hezky rozčesat, což se mi nestává pokaždé. Po vysušené fénem byly krásně hladké, nadýchané a hlavně lesklé!! Já si po každém mytí vlasy žehlím, což ano vím, že není nic zdravého, ale zkrátka se mi líbí rovné a vyžehlené vlasy. I po vyžehlení jsou vlasy stále lesklé.

Ve složení kondicionéru také najdeš extrakt z bambusu, indického angreštu, vitamin C a jiné látky.

Celé složení kondicionéru: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Hydrogenated Castor Oil, Behentrimonium Methosulfate, Glycerin, Dihydroxypropyl PEG-5 Linoleammonium Chloride, Purfum, Phenoxyethanol, Divinyldimethicone Copolymer, Dimethiconol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Panthenol, Amodimethicone, Polysilicone-15, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Linalool, C11-15 Pareth-7, Phospholipids, Helianthus Annu. 
Behentrimonium Methosulfate – amoniová sůl, která se vyrábí z oleje. Jedná se o chemickou látku, která není nijak na zdraví škodlivá. Ve vlasové kosmetice se používá pro odbourávání elektrického náboje, který se vytváří ve vlasech, zpevňuje je, vyhlazuje, dodává objem a usnadňuje rozčesávání.

Za sebe tyhle dva produkty z řady Bamboo Shine Luminous mohu určitě doporučit! K sehnání jsou na e-shopu Bezvavlasy.cz, který co jsem se tak dívala a brouzdala po netu je má ve své nabídce cenově nejlevnější. Oba dva produkty mají 250 ml a na e-shopu jsou za 224 Kč. 
14 komentářů Přidat své
    1. Lauro, za málo! 🙂 Doufám, že Ti produkty budou také tolik vyhovovat, jako mě 🙂 když tak mi po vyzkoušení dej vědět. Děkuji za tvůj komentář, jsem ráda, že se recenze líbí.

  1. Eshop bezvavlasy mám ráda :), ale o této značce jsem vůbec neslyšela! Ale ano vlasy by se měli mýt dvakrát nejdřív se odmastí a pak se umyjou:). Moje kadeřnice je skvělá a dává mi vždycky super tipy :). Oba produkty vypadají skvěle, já momentálně používám od welly šampón, který používá má kadeřnice a navíc má 1000 ml, takže ho mám na dlouho 😀

    Shard of Dreams

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *