I.Svíčky aneb pálím o sto šest! – PartyLite

Ahoooj!
Konečně jsem dostala chuť na sepsání prvního dílu nového tématu článku. A protože jsem šikovná, která zvládá více věcí najednou, tak ještě nyní u psaní článku žehlím. Hahaha!! Na psaní tohoto článku se chystám celý rok, celých 12 měsíců v roce 2018. Už kolikrát jsem si říkala při zapalování svíčky, že zrovna teď mám chuť jít o ní psát článek, ale ještě tam nebyla ta jiskra. Teď den před Silvestrem, ano jeden celý den zbývá do 31. při zapálení svíčky a při žehlení ta jiskra s chutí dohromady naskočila.

 

Proto jsem se rychle do psaní článku pustila, i přesto že u toho žehlím 😀 Patřím opravdu k velké milovnici svíček. Hlavně přes podzim a zimu, ale i přes jaro či léto, když jsou venku pařáky, tak mi nedělá problém si zapálit svíčku. To zkrátka k té „závislosti“ patří.

 

Sice se jedná o první díl nového tématu, ale ne o úplně první článek ohledně svíček. V minulosti jsem jich pár již publikovala. Nebo při nejmenším jsem v nákupním článku ukázala, jak jsem si pár vosků koupila a slibovala jsem, jak pak vůni popíšu a přesně teď ta chvíle nastala. Proto tyhle články ,,Svíčky aneb pálím o sto šest!“ píši, přesně k tomuhle slouží.

V tomhle článku ti ukážu a zhodnotím svíčky, které jsou od firmy PartyLite. Pro tuhle firmu dělá moje známá, od které následně ty svíčky občas koupím. Co si tak vybavuji, tak mi rukama prošlo od PartyLite celkem 9 kousků včetně jednoho adventního kalendáře, který obsahoval 24 čajových svíček. Bohužel ne všechny ti budu moc v následujících článcích ukázat. Dva kousky byly jako dárek pro mé sestry a adventní kalendář jsem během adventních dní stihla vypálit.

 

 

Proto se ani k těm dvěma svíčkám nebudu vyjadřovat 🙂 ale ohledně toho adventního kalendáře ti pár slov mohu poreferovat. Byl to pro mě takový malý předčasný dárek k Vánocům. Opravdu potěšující dáreček pro milovnici svíček. No jo 🙂 taťka ví, co já ráda. Výrobce kalendář vymyslel skvěle a to jak vzhledově, tak obsahově. Každý den jsem se těšila na večer, kdy si jednu čajovku zapálím. Občas se pár svíček opakovalo, ale asi jen tři kousky. Voněly mi všechny vůně, co kalendář obsahoval. Sice ne všechny dokázaly provonět celý byt, ale pár z nich to dokázalo skvěle. Za mě tedy naprostá spokojenost a pokud bude možnost, tak si i v letoším adventu kalendář pořídím, pokud mi ho tedy opět nepořídí taťka 🙂 za což bych se rozhodně nezlobila.

 

 

Dnes ti ukážu, popíšu a zhodnotím tři vůně od PartyLite. Jedná se o jeden velký svícen se třemi knoty a o jeden plechový box, kde jsou čajové a votivní svíčky ve dvou vůních.

 

Jako první se vrhneme na svíčku se třemi knoty. Jedná se o vůni, která byla novinkou léta 2018. Svým názvem je Sweet Strawberry. Bohužel se již oficiálně sehnat nedá. Možná pouze jako neprodané kusy u nějakého prodejce. Kde jí ale seženete určitě, tak to je eBay a Amazon.

Svíčka Sweet Strawberry je velmi sladká. No nemá to v názvu jen tak. Obsahuje tři knoty, jak jsem už několikrát zmínila. Takové mám ráda. Je to něco jiného, než jeden knot. A funguje to lépe, vůně je díky tomu mnohem intenzivnější a na oko je svíčka i hezčí. Na svíčkách od PartyLite se mi mimo knotů líbí i vzhled skleničky a to včetně víčka. Celkový vzhled svíčky je krásný!

Výrobce slibuje hoření více jak 45 hodin. S takovým tvrzením musím souhlasit. Ještě se mi nepodařilo svíčku celou vypálit a to jí pálím často! Přeci jenom interiér mi zdobí od léta. Mě sladká jahoda ohromila ihned, když jsem si ke svíčce přičichla. Hned jsem věděla, že tahle sladká (pro někoho až moc sladká) vůně bude moje!

Představ si velmi sladkou vůni jahod, až takovou spíše přeslazenou. Přesně takto voní samotný vosk. Po zapálení svíčky se vůně po místnosti a dál do dalších místností rozplyne, vůně není tolik přeslazená, je příjemná. No zkrátka pro ty, jako jsem já, které mají rády sladké ovocné vůně je ideální 🙂

 

 

Tak a teď je čas na voňavou plechovou krabičku. Ta byla naopak v prodeji přes Velikonoce, ale mě se do rukou dostala až v létě. Pokud by tě zaujala, tak jí také dle mého seženeš na eBay nebo Amazon. Jednalo se o limitovanou edici.

 

 

V krásné květinové plechové krabici je 6 votivních svíček s vůní karamelová vanilka a 12 čajových svíček s vůní Pivoňky. Plus jako dárek na pálení votivek je v sadě i skleněný svícen, který má stejný potisk, jako krabice.

Votivní svíčky mají dobu hoření 8-11 hodin. Já se spíše přikláním k tomu vyššímu času hoření 🙂 vůně karamelové vanilky je krásná! Opět se jedná o sladkou vůni, ale je o pár stupňů méně sladká, než předešlá Sweet Strawberry. Je také intenzivní, ale pochopitelně už méně. Zbytečné jí srovnávat s velkou svíčkou, která má navíc tři knoty.

 

 

 

 

Je dobré votivku vypálit ihned celou. Krásně se vosk rozpustí. Výrobce doporučuje votivku zapalovat v šampusové skleničce. Já votivky osobně pálím ve svícnu, který byl v plechové krabici. V těch skleničkách jde pouze o vzhledový efekt, jak se vosk rozpustí. Na oko je to hezčí, než ve skleněném svícnu.

 

 

Máme tu poslední vůni. Tu nejmenší s nejnižší dobou hoření. Čajové svíčky hoří po dobu 4-6 hodin. Je to tak. I ty svíčky z adventního kalendáře mi průměrně hořely po dobu 5 hodin. Líbí se mi, jak se vosk celý rozpustí v plastovém kalíšku a jakmile knot dohoří, tak je kalíšek celý prázdný! Nikdy se mi nestalo, že by po dohoření knotu v kalíšku zůstal vosk. Vosk vyhoří naprosto celý, což je parádní.

 

V boxu byly čajové svíčky ve vůni Pivoňky. Konečně je tu vůně pro někoho, kdo nemá rád sladké vůně, ale je spíše na květinové. Co více k vůni pivoněk psát. Zkrátka jakmile ke svíčce přičichnu, tak z ní cítím lehkou pivoňku. Jako bych přičichla k právě utržené pivoňce.



A jsme u konce! Páni, když se zpětně podívám, tak tenhle článek byl celkem vyčerpávající. Nějak jsem se rozepsala 😀 no jde vidět, že svíčky opravdu miluji. Ach, ta bílá čokoláda božsky voní, hihi.. zrovna pálím vosk, co voní po bílé čokoládě.

Taky patříš k svíčkoholikům? 
Znáš svíčky PartyLite? 

5 komentářů Přidat své
  1. Taky miluju svíčky a pravidelně večer nějakou pálím 🙂 já dostala adventní kalendář taky se svíčkami, akorát je pálím ještě doteď 😀 tyhle svíčky neznám, ale vonět musí báječně 🙂
    MyGoldenMind

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *