Na dobré víno a večeři do Potrefené husy na Zelňáku?

Ahoj, dnes je to z maličko soudku podnku.
Už dost bylo kaváren, teď je na řadě tip na dobrou večeři a ještě lepší víno. A takových článků plánuji několik. Konečně i já mohu navštěvovat různé restaurace, kde si mohu ke skvělému jídlu objednat víno. Do poloviny ledna letošního roku jsem nemohla, ale teď už konečně mohu a náramně si to plánuji užívat 🙂
Ještě ten večer na mé narozeniny, kdy mi bylo čerstvých sladkých 18 let jsem si šla s kamarádkou sednout do Potrefené husy na Zelňáku u nás v Brně. Místo, kam si půjdeme sednout jsme vybíralo poměrně dlouho. Ani nevím, proč jsme nakonec po dlouhém uvažování a vybírání zvolily Potrefenou husu. Vybraly jsme dobře!!

U nás v Brně má Potrefená husa rovnou tři podniky. Jeden je ve Vaňkovce, další ve Starém Lískovci a poslední na Zelném trhu. Zelný trh jsme zvolily my, proč? Protože je v samém centru, takže obě jsme to měly nejblíže domů 🙂

Chtěly jsme před návštěvou udělat rezervaci, bohužel na stránkách se objevilo, že rezervaci nelze provést. Nechaly jsme to tedy náhodě, že určitě nějaký stůl pro nás volný bude a když ne, tak půjdeme jinam.

Do Potrefené husy jsme šly kolem 18h. Ihned u dveří nás přivítala milá obsluha, která se nás optala, zda máme rezervaci. Nad tím jsme se obě pozastavily a protože jsme rezervaci neměly, tak nás obsluha poslala dolů, kde byly volné stoly. Vybraly jsme si stůl hned vedle okna, které bylo do ulice, což nám oběma moc vyhovovalo (rády sledujeme dění venku :-D). Navíc u okna nebyly klasické židle, ale jakoby malé gaučíky, které byly velmi pohodlné.

Ihned se nás ujala číšnice, která nás mile v restauraci přivítala a donesla nám jídelní lístky. Plus mi nabídla vázu pro růžičku, kterou jsem dostala od kamarádky 🙂

V jídelním lístku jsme hledaly špagety s lososem, bohužel nikde nebyly psané. Ačkoliv v jídelním lístku, který byl uveden na webových stránkách byly. Takže jsme dlouze vybíraly, co si nakonec místo špaget objednáme. Po debatách jsme si objednaly litr vody s mátou a citrónem a na jídlo zvolily dýňové risotto s kozím sýrem.



Obě jsme si na dýňovém risottu z italské rýže Carnaroli, s dýní Hokaido, trhaným kozím sýrem a dýňovým olejem pochutnaly. Bylo opravdu výborné 🙂 a velmi syté, takže jsme ho jedly dlouho. Tedy ještě nějakou dobu před ochutnáním jsme si ho samozřejmě fotily na instagram a to nám nějakou dobu také zabralo, ale to určitě znáš, hihi.. Kdyby tě zajímala cena, tak jedna porce vyšla na 189 Kč.

Po večeři jsme si objednaly láhev vína a další litr vody s mátou a citrónem. Obě jsme milovnice vína. Holky z Moravy se poznají 😀 milujeme růžová vína, takže jsme si vybraly růžové polosladké Rosé d´Anjou Pierre Brévin z Francie, což byla odrůda roku 2017. A řeknu ti, že bylo vynikající.
Po celou dobu naší návštěvy nás obsluhovala jedna a ta samá číšnice, která byla velmi milá, ochotná a usměvavá. Co mi dokáže pokazit návštěvu, celý večer a udělat úplně jiný obrázek o podniku je obsluha! Po dopití poslední skleničky jsme si objednaly ještě jednu láhev toho samého vína, fakt nám tolik chutnalo.

Protože jsme do restaurace zavítaly v pátek, tak otevřeno mělo do 1 hodiny ranní, naštěstí. Jelikož my jsme tam seděly až do úplného zavření. Záchod byl po schodech navrch, takže jsme si vždy vzaly kabelky a šly společně. Aby nám někdo nesedl ke stolu, tak jsme tam nechaly bundy 🙂 nic se nám neztratilo.

Bylo po půl 1 a číšnice nám nabídla ještě jednu láhev vína. Tu jsme s velkým úsměvem, avšak nerady odmítly, protože jsme se chystaly domů a třetí láhev by nejspíše nedopadla dobře 😀 známe své meze, kdy je dobré přestat.

S kamarádkou jsme si večer v restauraci velmi užily, pochutnaly si na dobrém jídla i vínu 🙂 proto jsme tu nebyly naposled a rády si sem ještě někdy nejednou zajdeme!

Znáš restauraci Potrefená husa? 
Byla jsi někdy v téhle restauraci na Zelném trhu v Brně? 
Máš ráda dýňové risotto? 
Jaké víno je tvé nejoblíbenější? 

6 komentářů Přidat své
  1. Jsem z Brna a v Potrefeé huse jsem ještě nebyla, i když okolo občas chodím. Každopádně díky tobě si ji přidávám na seznam:D To rizoto vypadá moc dobře a jestli mají dobrá vína, tak je to tutovka – tam musím 😀

  2. V Brně jsem nebyla, ale byl takový podnik i v Olomouci a jídlo bylo vždy vynikající 😊

  3. V Potrefené Huse jsem byla několikrát v Praze! 🙂 Miluji jejich rizoto a domácí zázvorovou limonádu! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *