Pleťová maska s výtažky z houby Lingzhi – TianDe

Jsem tu s další recenzí na pleťovou masku a ještě ke všemu se jedná o plátýnkovou, takže mé srdce zajásalo, ihned jakmile jsem jí rozbalila u stromečku 🙂 pokud blog navštěvuješ pravidelně, tak víš, že mám masky ráda, ať jsou to jakékoliv.

Už jsem ti o značce TianDe dříve psala. Byla to recenze na jinou pleťovou masku, která byla také ve formě plátýnka. Pamatuješ si na ní? 

Tato maska obsahuje výtažky z houby Lingzhi, což mě zaujala hned, co jsem jí viděla na obale masky. Nikdy jsem o téhle houbě neslyšela, proto pro mě vyzkoušení masky byla o to větší výzva 🙂 

 

 

 

Maska má pleť vyživovat, hydratovat, zlepšit její barvu, elastičnost a má být sametově hladká. Dále má antioxidační, ochranné a protistárnoucí účinky. Je především určená pro zralou pleť, což já nemám, ale myslím si, že ani tak nic nemohu zkazit 🙂 Délka působnosti je dle doporučení výrobce 15-20 minut a po sundání je nutné pleť opláchnout vodou

Pokud ti název Lingzhi nic neříká, tak ti možná bude něco říkat jiný název, např. Reishi nebo český název houby je Císařská houba nesmrtelnosti, Zázračná houba, houba věčného mládí či Lesklokorka lesklá. Mě teda neříká nic ani jeden její jiný název. Houba se nejčastěji používá u onemocnění rakoviny. O tom ale já psát nebudu. Článku je na internetu plno 🙂 (kdyby to někoho zajímalo). Když jsem o ní hledala nějaké informace, tak mě praštila do očí její cena. Protože 50 g čistého prášku houby se prodává za necelých 500 Kč.

Plátýnko po vytažení a rozložení mě maličko překvapilo svojí velikostí. Jsem zvyklá na menší masky. Tahle má i část, která mírně zasahuje na krk a celkově je takové větší. Ale nevadí, já si s tím poradila a to co přesahovalo a měla bych na vlasech, tak jsem složila, takže mi z toho na okrajích vznikly dvě vrstvy masky. Nevadí.

Po nandání plátýnka na pleť jsem ihned pocítila chlad, ale až takový nepříjemný. Také jsem měla menší obavy, že mi každou chvilku maska z pleti sjede. Nestalo se, ale ten pocit byl po celou dobu. No nebylo to příjemné. Mě jsou vždy masky příjemné a je jedno, jaká to je.

S takovým nepříjemným pocitem, jako jsem měla při téhle masce, s tím jsem se ještě nesetkala. Po uplynulých 10 minutách jsem si masku musela sundat. Takže mi ještě zbývalo 5 minut pro doporučenou působnost od výrobce.

Po sundání masky jsem si všimla, že je pleť mírně začervenalá a to hlavně v oblasti T-zóny. Opláchla jsem si pleť vodou a nechala jsem to být. Po asi 20 minutách jsem se šla podívat do zrcadla, jestli začervenání pleti zmizlo. Ano, po začervenání nebyla ani památka. Naopak pleť jsem měla projasněnou, bylo na ní vidět, že je odpočatá, hydratovaná, vyživená a spokojená. Zajímavé.

 

 

 

Myslím si, že ten chladivý efekt bude skvělý na léto, až venku budou opět pařáky a nejen venku 😀 pokud doma nemáte klimatizaci, tak chladivý efekt se bude hodit všude! Takže závěrem je, že jsem z masky na rozpacích. Po nějaké uplynulé době jsem na pleti zaznamenala, že maska nebyla zas tak špatná, jak se do první pohled zdálo. Jenže já mám nejraději produkty, které ten wow efekt udělají ihned, tady „WOW“ efekt nenastal ani potom.

Složení: 
Aqua, Propylene Glycol Stearate SE, Glycerin, Potassium Cocoyl Hydrolyzed Collagen, Ganoderma Lucidum Extract, Hydroxyethylcellulose, Imidazolidinyl Urea, Disodium EDTA. 
 
Cena masky je 68 Kč. 
 
Máš se značkou TianDe zkušenosti? 
Máš ráda plátýnkové masky? 
Znáš houbu Lingzhi?
9 komentářů Přidat své
  1. TianDe znám jen podle názvu, nic jsem ale nezkoušela. Plátýnkové masky mám ráda a žádná mi zatím neudělala takto nepříjemný pocit, škoda masky no…

  2. Miluji plátýnkové masky !:) A i když nejsem zrovna příznivec této značky, tak maska vypadá zajímavě 🙂

  3. Ahoj Neli, já masku dostala k vánocům, byla jsem s ní spokojená audivuje mě, že tě tak chladila a zčervenala ti pleť. Mě vůbec, přišla mi jen dost mokrá, potom už jen krásně hydratovaná pleť, což je, zvlášť v zimě to pravé:-)

  4. Mám k TianDe odpor, jednu chvíli se to ne mě valilo že všech stran a strašně mi to tu značku zprotivilo :-/. Ráda si o ní počtu, ale vůbec mě neláká ji zkoušet…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *