Čistící minerální maska s výtažkem z hamamelu a eukalyptu z řady Clearskin Pore & Shine Control – Avon

Ahoj, dnešní recenze bude na produkt z pečující řady. Tuším, že recenze na masku v tubě tu na blogu už nějakou dobu nebyla 🙂 tak teď je ten pravý čas.

Masky já mám moc ráda. To jsi mohla za poslední dobu poznat, protože jsem během pár týdnů (14 dnů) přidala rovnou několik recenzí na plátýnkové masky. Nejednalo se pouze o pleťové masky, ale byla tam i maska na chodidla.

 

Dnes to bude klasika všech klasik! Maska na pleť, v tubě a ještě k tomu černá.

Výrobce Avon masku popisuje jako Hluboko čistící minerální, která obsahuje výtažek z hamamelu a eukalyptu. Je určená hlavně pro ženy, které trápí ucpané póry a mají mastnou nebo smíšenou pleť. Dokáže si s nimi poradit a to díky obsahu černých minerálních jílů. Maska má pleť vyčistit až do její hloubky, proniknout do pórů a odstranit černé tečky i mastnotu. Navíc je maska dermatologicky testovaná a je hypoalergenní. 

Tuba má 75 ml, což je u masek a jiných podobných produktů u téhle značky klasika. Mně velikostně maska vyhovuje. Tohle balení lze spotřebovat do jednoho roku.

Líbí se mi, že mimo drobné zelené barvy je jinak tuba celá černá, tak jako její obsah 🙂 Takže si nemusíš číst ani popisek nebo tubu otevírat a je ti hned jasné, co se v ní za produkt skrývá a hlavně, jakou má barvu.

 

 

Černé barvy se ne třeba lekat. Ba naopak. Myslím si, že je to super zpestření oproti klasikám. I když za poslední roky černá maska není žádná výjimečná. Ale před pár lety ještě byla. Zrovna když jsem začínala s blogem 🙂

Konzistenci má hodně hutnou. Žádný krém či něco podobného. Zkratka hodně hutná, až jakoby lepivá maska.

Nanášet jí můžeš jak prsty, tak štětcem a to buď nějakým speciálním, který je předem určen na nanášení masky nebo si vezmi nějaký starý placatý štětec na make-up a s ním to jde taky skvěle! Já sice nejčastěji masku nanáším prsty, ale když potřebuji sahám po starém štětci.

 

 

Maska se nanáší na předem vyčištěnou a omytou pleť. Stačí nanést tenká vrstva a nechává se působit 10-15 minut. Zaručuji, že to poznáš, kdy bude dobré masky smýt. Maska po uplynulé době změní barvu z černé na světle šedou. V tuhle chvíli je třeba masku smýt, protože na pleti udělala svůj úkol a nic víc neudělá.

Já masku používám několik týdnů pravidelně. Snažím se 1x do týdne, ale často jí střídám i s jinými. Vždy sahám po takové, kterou zrovna potřebuji, aby mi udělala s pletí. Někdy mám pleť plnou pupínků, tak sáhnu po téhle, ale někdy stačí pleť oživit, rozzářit, vyživit nebo zklidnit, tak sáhnu po jiné 🙂

Za tu dobu, co tuhle masku používám, tak musím uznat, že jsem s ní spokojená. Pleť po každém smytí byla krásně čistá! Bylo na ní vidět, že se s ní něco dělalo 🙂 a tak to má být! Pokud jsem zrovna měla na pleti nějaké pupínky, tak ty se alespoň trošku stáhly, pročistily a nebo naopak ty, co byly hodně zlé, tak se zklidnily.

Nemám pleť, která by trpěla na akné. Ale přeci jenom stále na to mám věk a stále se mi sem tam na pleti pár pupínků objeví a to hlavně pár dní v měsíci, že holky? 😀

Maska rozhodně pleť nevyživí, to ale nemá ani za úkol! Také od ní nečekej hydrataci. Obsahuje komplex minerální jílů a ty absorbují až 4x více kožního mazu, než sám váží, takže k jejím výsledkům patří i zbavení přebytečného mazu. Pokud máš suchou pleť, tak by jí to mohlo uškodit! Pozor na to 🙂

Naopak mojí pleť dokáže vyčistit, zbavit přebytečného mazu, je krásně hebká a není podrážděná. Jasně, není to žádný zázrak, který tě zbaví černých teček, ale to snad ještě žádná maska nezvládla. Nebo se pletu? Pokud ano, tak sem s tím zázrakem 🙂

Složení:  Aqua, Hydrated Silica, Ethylhexyl Palmitate, Propylene Glycol, Bentonite, Glycerin, Isoceteth-20, Peg-8, Polysorbate 20, Xanthan Gum, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Butylene Glycol, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Phenoxyethanol, Salicylic Acid, Hamamelis Virginiana Water, Simethicone, Parfum, Sodium Chloride, Disodium Edta, Hydroxyethylcellulose, Magnesium Aluminum Silicate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Eucalyptus Globulus Leaf Extract, Ci 77491, CI 77492, CI 77499. 

Hloubkově čistící masku pro matný vzhled pleti Avon mám z Notino.cz, kde stojí 65 Kč.

Máš ráda masky? 

Jakou používáš nejčastěji? 

Znáš tuhle hluboko čistící masku od Avonu?

5 komentářů Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *