Opravdu je šampon Alpecin vhodný proti padání vlasů?

Už je to více jak půl roku, co jsem řešila extrémní padání vlasů. Zde na blogu jsem o tom nikdy nepsala. Ani teď se na rozepisování o tom necítím. Možná někdy ano, teď ještě není ten správný čas. K recenzi na šampon, který jsem vyzkoušela jako první, kvůli tomuhle problému se už cítím. Budu se pouze rozepisovat o konkrétním produktů, ne o té celé „omáčce“. 

Jako skoro vyučená (teď mě čekají zkoušky) kadeřnice vím, co proti padání vlasů by mohlo fungovat, když se zjistí příčina. Také vím, že samotný šampon tě toho to problému 100% nezbaví, může z části pomoci, ale ne zbavit a vysvobodit z toho to problému. O tom třeba někdy jindy, pokud by jsi měla zájem o samostatný článek!

Značka Alpecin se přímo specializuje na produkty, které by dle výrobce měly pomoci a zabránit padání vlasů. Má více produktů, které se od sebe něčím, drobným lišší, ale princip je stejný.

Já si v lékárně zakoupila šampon Alpecin Coffein C1, zrovna jsem v té době narazila na nějakou akci, kdy ke klasickému 250 ml balení byla přibalená jedna menší lahvička při objemu 75 ml.

Šampon C1 říká, že tvoje vlasy nabije sílou a energií. Je především určen pro muže, ale není to podmínkou. Mohou ho využívat i ženy. Stimuluje dědičné vypadávání vlasů a to díky obsahu kofeinu.

Ano, kofein je jeho hlavní účinná složka, která aktivuje kořínek vlasu, kdy prodlužuje a následně zrychluje jeho růstový cyklus. 

Mimo kofein také obsahuje zinek a niacin. Zinek je jeho vedlejší doplňková účinná složka, která podporuje množení buněk, růst tkání a následnou opravu poškozených tkání. Dále udržuje maz, který udržuje folikuly na správném místě. 

Niacin neboli vitamín B3 zlepšuje ve vlasové pokožce proudění krve, tedy k vlasovým folikulům přinese kyslík a živiny. 

Obal nebudu nijak zdlouhavě hodnotit, to mi přijde zbytečné. Navíc se mi obal nelíbí, ale chápu, že je šampon určen výhradně pro muže, tak by se nehodilo, kdyby byl například barevný 😀

Barva šamponu je modrá, což se mi líbí. Konečně nemá klasickou bílou nebo průhlednou barvu, jako mnoho šamponu na trhu.

Vůně je velmi silná. Pokud ti voní mužské sprchové gely, tak tenhle ti určitě bude vonět 🙂 já vůni mužských sprchových gelů miluji, takže mě voní, ale nepotřebuji, aby mi takhle voněly vlasy 😀 Vůně je opravdu velmi, velmi silná a já jí cítila i druhý den ze svých vlasů, což u ženy není úplně příjemné.

Teď se konečně dostávám k samotnému účinku šamponu, jak na něj reagovaly moje vlasy a vlasová pokožka!!

Mnoho let trpím na dermatitidu, dokonce jí mám potvrzenou od kožní. V dětství to byla skoro noční můra, ale postupem času se to jenom a jenom lepšilo 🙂 až si troufám říct, že skoro vymizela. Jo, občas se drobný náznak objeví, ale při zvýšené péči a používání speciálního šamponu opět zmizí. Působí na ní mnoho faktorů, tedy hlavně stres.

Aplikace šamponu je jednoduchá – aplikuje se jako klasický šampon, akorát s tím rozdílem, že se nechá na vlasech (vlasové pokožce) krátkou dobu působit, cca 2-3 minuty, zbytečné nechávat déle. Kofein se po dobu 120 sekund dostane ke kořínku vlasu a začne působit. Po době působení opět klasicky z vlasů vypláchnout. Postup jsem dělala tak, jak ho výrobce uvádí. Nic víc, ani nic míň. Po druhém mytí nastala klasická regenerace, tedy aplikace balzámu, kondicionéru nebo masky. Tyhle tři produkty střídám.

Během doby působení jsem necítila žádné pálení pokožky, což se stát může. U mě se tahle reakce neobjevila. Za to se objevilo úplně něco jiného.

Hned po první aplikaci se mi objevila velmi nežádaná reakce na vlasovou pokožku. Neuvěřitelně mě svědila, byla vysušená a objevovaly se mi kusy suché pokožky. Plus vlasy byly neuvěřitelně suché a vypadaly jako sláma, i když jsem na ně nanesla arganový olej.

Dala jsem mu šanci, ale bylo to mnohem horší. Nakonec jsem musela koupit speciální šampon z lékárny, který mě toho nežádoucího účinku, který Alpecin napáchal po mnoha týdnech zbavil. O tom bude recenze jindy 🙂 takový malý zázrak.

Složení:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Laureth-2, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Chloride, Caffeine, Panthenol, Parfum, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Hydrolyzed Wheat Protein, Citric Acid, Sodium Citrate, Menthol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Potassium Sorbate, Polyquaternium-7, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Zinc PCA, Niacinamide, Limonene, Tocopherol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, CI 42090, CI 60730.

 

Máš zkušenosti se šamponem od značky Alpecin? 

7 komentářů Přidat své
  1. S extrémním podáním vlasů jsem si prošla cca před rokem. Už jsem nevěděla co mám dělat, vyzkoušela jsem plní šamponu proti vypadávání, vyzkoušela jsem Milvu, v lékárně nějaké šampony a prášky, ale nic nepomohlo. A pak jsem si koupila v obchodě šampon za 50,- přesněji to byl nějaký s kofejnem a hele… Vlasy mi po prvním umytí padaly výrazně méně, a po čase používání mi přestaly vypadávat úplně. Jsem doteď nadšená a žádný jiný si už ani nekupuji. Se značkou Alpecin ale zkušenosti nemám, ale podle popisu ho radši ani zkoušet nebudu. Hodně štěstí při postupování a ať se ti vlásky spraví co nejdříve a budeš spokojená. 😊

    1. O Milvě jsem také slyšela a četla. Byly to hlavně velmi pozitivní ohlasy, říkala jsem si, že vyzkouším i jí, ale stále mě odrazovalo objednávání, chtěla jsem zkrátka něco hned.. Mohla by jsi mi prosím napsat, co to je za šampon za 50 Kč? Ráda bych ho vyzkoušela také 🙂 Děkuji za milý komentář 🙂 tobě také přeji hodně štěstí a sil, ať máš brzy krásnou hřívu, Míšo!! 🙂

    1. Děkuji 🙂 to mě velmi těší, že se ti můj blog líbí 🙂 doufám, že ho budeš při každém novém článku navštěvovat.

  2. Já tento šampon jednou měla a vůbec mě po něm hlava nesvědila, spíš příjemně chladila. Vadila mi ale ta „pánská“ vůně, tak jsem ho nechala příteli. Kamarádka kadeřnice ho ale používá roky a nemůže si ho vynachválit 🙂

  3. Aj ja som mala po šampóne suchú pokožku hlavy. Zachránila to jedina voda u nás doma, ktorá je tak mastná, že tam sa suchá pokožka neobjavila. Keď mám ale šampón v Bratislave tak sa to nedá. Mne však tento šampón tak nadvihne vlasy od korienkov.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *