Odstranění nežádoucích chloupků pomocí cukrové pasty BioEpil?

Odstraňování nežádoucího ochlupení u nás žen je věc na denním pořádku, u některé třeba i vícekrát za den, bohužel je tomu tak. Některá tohle provádíme klasicky žiletkou, strojkem, IPL světlem, voskem a to teplým či studeným, depilačními krémy (SMRAD, někdy možná sepíši článek proč tomu tak je), laserem, jehlou, pinzetou, zesvětlováním, atd.. a nebo právě cukrovou pastou!

Cukrovou pastu mnoho žen ještě před pár lety neznalo, mezi ně jsem patřila i já a to je vcelku ostuda, protože ona patří mezi nejstarší způsoby, jak se kdysi dáááávno chloupky odstraňovaly.

Pasty vyrábí již na trhu mnoho značek, nebo si jí můžeš vyrobit i doma, jako homemade. Já si na výrobu netroufla a tak si jí před pár lety (řekněme 2 roky zpátky) koupila. Zvolila jsem značku Purity Vision. Tu lze koupit buď přes různé e-shopy nebo jí prodávají i v DM drogérii, jestli jí seženeš i v jiné drogérii či obchodě se zdravou výživou netuším.

Tato cukrová pasta BioEpil má za úkol šetrně odstranit chloupky na čistě přírodní bázi, žádná chemie. Odstraní je velice jednoduše a to bez podráždění pokožky. Neobsahuje alkohol, barviva, konzervační látky, parabeny, parafíny, minerální oleje a žádnou parfemaci. A jedná se o čistě přírodní produkt. 

Cukrová pasta je v kelímku o množství 400 g. Nebo spíše takto! Na kelímku je psané + 50 g navíc jako grátis 🙂

Teď se ale dívám na web drogérie DM a vidím, že cukrová pasta má nový obal, já mám ještě původní. To jen kdyby jsi v obchodě hledala pastu podle obalu. Zde je nový!

Já se aplikace celkem dost obávala. Pečlivě jsem si nastudovala postup a tak se na to vrhla. Postupů je více, každá si musí najít ten svůj, který jí bude nejvíce vyhovovat. Nebudu zde postup vypisovat, protože na oficiálním webu značky je podrobně popsán a navíc je ve článku přiložené i video 🙂 zde.

S cukrovou pastou můžeš odstraňovat chloupky kdekoliv a to i na nejvíce citlivých místech svého těla, takže ano i na obličeji či tříslech. Já naivní, že to s ní hned budu umět jsem to prvně zkusila na ruku. Ne že by mi to nešlo, ale já se rovnou spálila 😀 na to opravdu pozor, ať se nespálíš a odhadneš správnou teplotu. Takže do dnes mám mini flíček na ruce 😀 byla jsem od toho celá zalepená, až tak moc, že jsem měla chuť se na to vykašlat a ihned pastu vyhodit.

No zkrátka není to tak jednoduché, jak výrobce píše, musí se to s ní umět.

Pak přišel o pár dní později, kdy jsem zase získala na pastu nervy pokud č.2. Opět neúspěšný. Nevím proč, ale zvolila jsem špatné „zkoušecí“ místo. Hádat můžeš dvakrát, nebo klidně i třikrát, protože to napadne jednom mě! Třísla. Hahaha! Asi jsem si myslela, že to s ní už budu umět 😀 Místo vytrhaných chloupků jsem si udělala krásného modráka, který mi třísla zdobil ještě několik dní poté. A tím mé zkoušení skončilo!

Pak ve třeťáku jsme se o cukrové pastě učili i ve škole, kde jsme měli možnost si jí vyzkoušet na vlastní kůži a zároveň vzájemně s kamarádkou. Chtěla jsem tomu dát třetí šanci, takže jsem byla takový pokusný králík. Pár chloupků z rukou se povedlo odstranit, ale po pár hodinách následovala alergická reakce. Jenže to nebyla tato cukrová pasta, ale jiná. Bohužel neřeknu jaká, neviděla jsem kelímek, jen vím, že tato to nebyla.

Takhle bych bohužel ukončila mé testování s cukrovou pastou. Stále mi leží ve skřínce a stále se přemlouvám, že to ještě zkusím, protože ze školy už vím, jak s ní pracovat, ale furt se k tomu nemohu dokopat.

Složení:

Sucrose (exfoliační účinek), Rosa Damascena Flower Water (hydratuje a tonizuje), Aqua, Citric Acid (antibakteriální), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil (léčebné účinky).

Sucrose neboli Sacharóza či Cukrna pokožku má exfoliační účinek. Odstraňuje odumřelé buňky a prokrvuje pokožku. Čistě přírodní látka. 

Rosa Damascena Flower Water neboli Květová vodahydratuje a tonizuje pleť. 

Citric Acid neboli Kyselina citronová Obnovuje svrchní část pokožky. Dále ji i čistí, zpevňuje, je antibakteriální a antimykotická. Pokožka na ní může být alergická a nebo způsobit vyšší citlivost. 

Melaleuca Alternifolia Leaf Oil neboli Tea Tree či Čajovníkový olej léčebné účinky, hojící a protizánětlivé. Vhodný pro všechny typy pleti. Udržuje hydrataci.

 

Jaké máš ty zkušenosti s cukrovou pastou?

Jakým způsobem si nežádoucí chloupky odstraňuješ?

4 komentáře Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *