Samoopalovací pěna Body Arabica – Lirene

Krásnou sobotu :). Konečně se dostávám k sepsání recenze na samoopalovací přípravek. Ono je i možná lepší, že se k recenzi dostávám až nyní, protože skončily prázdniny, za nedlouho bude podzim a ty krásné čokoládové barvičky z naší kůže, které jsme si tak pečlivě opálily na dovolených budou také brzy fuč. Proto je dobré sáhnout po samoopalováku, pokud tedy nenavštěvuješ solárium.

Když jsem si samoopalovací pěnu z Notino.cz objednávala, tak jsem do ní moc nadějí nevkládala. Měla jsem zkušenosti pouze se samoopalovací pěnou od St. Moritz, ta byla skvělá, ale zase trošku odlišná v ceně. Chtěla jsem dát šanci něčemu levnějšímu. Na trhu je takových produktů mraky, ale ani ne polovina z nich jsou k použití, aby na tvém těle vypadaly dobře a ne jak pomeranč či nevím co.

Ani teď nevím, kde jsem poprvé na pěnu od Lirene narazila 🙂 a proč jsem zvolila právě jí.

Se značkou Lirene jsem doposud neměla skoro žádné zkušenosti. Před pěnou jsem používala pouze pleťový krém a to je vše.

Pokud ti Lirene nic neříká, tak tu pro tebe mám krátké info 🙂 Jedná se o značku, která je z portfolia polské společnosti Dr Irena Eris. Tato společnost své výrobky testuje na modelech tkání. Pyšní se tím, že jsou jejich produkty vhodné pro všechny, kteří shání hodně muziky za málo peněz. 

Tak a teď se už konečně dostávám k samotnému produktu 🙂

Samoopalovací pěna Lirene má pokožce dodat zdravý vzhled, aby vypadala totožně, jako když se opaluješ na slunci. Nezanechává skvrny, roztírání je velmi snadné a rychle se do pokožky vstřebává. Má velmi příjemnou vůni a pokožka je jako z bavlny. Lze použít na celé tělo, včetně obličeje. Krásné opálení od pěny by mělo vydržet až 6 dní.

Tak a teď se jdeme podívat, jak jsem byla s pěnou spokojená či nespokojená já!

Pěna je v lahvičce o objemu 150 ml, což se mi zdá akorát. Nevím teď přesně na kolik použití mi jedno balení vystačilo, ale používala jsem jí opravdu mockrát. Troufám si tvrdit, že 20x určitě 🙂 a to na celé nohy, břicho, hrudník a občas i ruce. Nyní mám na podzim/zimu koupené již druhé balení. Tak a teď jsem ti naznačila, že jsem s pěnou spokojená 😀 Tak ne, že recenzi přestaneš číst 🙂

Pumpička nebo dávkovač pěny, nevím jak jinak to nazvat mi vyhovuje 🙂 před aplikací je třeba lahvičku párkrát protřepat a pak jednoduše stlačit a do dlaně se nadávkuje krásný, tuhy kopeček pěny. Žádná voda či tekutější pěna, ale krásně tuhá! Až když se dostávám ke konci a pěna je skoro spotřebovaná, tak se pěna stává tekutější, ale to je pochopitelné a tím poznáš, že jsi již bohužel u konce a je třeba pořídit nové balení.

Mnoho žen při aplikaci jakéhokoliv samoopalovacího produktu používají rukavice, kvůli zabarvení rukou. Já je nepoužila nikdy. Jo, jednou jsem toho u jiného samoopalovacího přípravku velmi litovala. Ale u této pěny jsem si dala pořádného majzla a po každé části těla jsem si ruce ihned opláchla mýdlem a vodou, tím jsem krásně zabránila i působení pěny i na ruce. Hledala jsem, jestli Lirene má v prodeji i své ochranné rukavice k aplikaci, ale nejspíše nemá (nepodařilo se mi nic dohledat).

Před aplikací doporučuji udělat peeling celého těla, ale to už je taková klasika a oholit se 🙂 každým holením se pak mnohem více pěna dostává z pokožky dolů. Těsně před aplikací na kolena, lokty, zápěstí, kotníky doporučuji nanést krém a je úplně jedno jaký.

Tak a teď už klasicky nanášet. Vždy pěnu nanést do dlaně a krouživými pohyby zapracovat do pokožky, není na tom nic složitého, přirovnala bych to k mazání krémem. Pěna má i moc pěknou, příjemnou vůní 🙂

Poté je to jako u krému potřeba chvilku počkat, než se pěna vsákne do pokožky. Ale netrvá to dlouho, otázka 2 minut maximálně.

A již po hodince od aplikace je opravdu vidět změna na pokožce. Postupně, hodina co hodina se pokožka ztmavuje, až se podle nějakého působení pokožky (teď si nevzpomenu, co na to má vliv) dostane do toho odstínu, kdy dál pěna nepůsobí. Každá pokožka to má jinak! Po cca 8 hodinách nebo pokud pěnu naneseš večer, tak ráno jí smýt vodou 🙂 po vsáknutí do pokožky nezabarvuje oblečení, ani prostěradlo 🙂 to jsem si již vyzkoušela, ani bílé!

Pokožka vypadá krásně, jak kdybych se vrátila z exotické dovolené 🙂 a to přesně jsem chtěla! Nevytváří žádné fleky či nevzhlednou barvu. Při každém mytí se postupně vymývá, až se vymyje úplně. Dokonce jsem zkusila jít s pěnou i do bazénu, byla jsem ve vodě fakt hodně dlouho (1-2 hodiny) a barva mi šla postupně dolů, ale nezůstala jsem jako před aplikací a ani žádná nevzhledná skvrna kolem měla nebyla či ze mě nekapala hnědá voda 😀 toho se bát nemusíš.

Já jsem s pěnou naprosto spokojená a proto mi doma ve skříni leží již druhé balení 🙂

Složení:

Aqua, Polysorbate 20 (emulgátor), Glycerin, Methyl Gluceth-20 (činidlo), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (emulgátor), PEG-70 Mango Glycerides (změkčovadlo), Betaine (rozpouštědlo), Hydroxyacetophenone, Panthenol (zvlhčovadlo), Hydroxyethylcellulose (zahušťovadlo), Cyclopentasiloxane (změkčovadlo), Acrylates, Cyclohexasiloxane, Sodium Carbonate, Allantoin, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Parfum. 

 

Polysorbate 20 emulgátor (mísí olej s vodou), funguje jako rozpouštědlo. Díky němu jiné látky pronikají lépe do pokožky. Má zklidňující účinky. 

Glycerin neboli Glycerol – přirozená látka. Pokožku nedráždí, ani nezpůsobuje alergii. Lépe se s ním látky vstřebávají do pokožky. Pokožku zjemňuje, zvláčňuje a pomáhá udržet hydrataci. 

Methyl Gluceth-20 – hydratační činidlo. 

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil neboli PEG Hydrogenovaný ricinový olejemulgátor, rozpuštědlo a vonná přísada. Má schopnost na sebe vázat vodu, zvyšuje pěnivé schopnosti nebo pěnu stabilizuje. Není vhodný pro poškozenou pokožku. 

PEG-70 Mango Glycerideszměkčovadlo. 

Betaine neboli Glycine rozpouštědlo, má zvlhčující účinky, uzamyká pokožku a podporuje její samohydratační schopnosti. Vhodné i pro velmi citlivou pokožku. 

Hydroxyacetophenone zlepšuje účinnost konzervačních látek. Není nebezpečný. 

Panthenol zvlhčovadlo, protizánětlivý, antibakteriální, regenerační a zklidňující. 

Hydroxyethylcellulosezahušťovadlo, pojivo a stabilizátor. Není nebezpečný. 

Cyclopentasiloxanezměkčovadlo, rozpouštědlo, silikon, během 4-12 hodin se z pokožky vypařuje, neproniká do kůže, zlepšuje roztírání. nezanechává mastnoty a nelepí.

Acrylates – rozpustný ve vodě i v tucích, vytváří špatně rozpustný film a ucpává póry. 

Cyclohexasiloxane – změkčovadlo, rozpouštědlo, silikon, neucpává póry, neproniká do kůže, vytváří film, nedráždí, zlepšuje roztírání, zanechává hedvábný povrch, vytváří měkčí a hladší strukturu. 

Sodium Carbonate neboli Uhličitan sodný – zde jsem se pozastavila. Protože v kosmetice se používá Sodium Bicarbonate. 

Allantoinchrání, uklidňuje a hydratuje pokožku. Zmírňuje podráždění, chrání před UV zářením a regeneruje. 

Ethylhexylglycerin posiluje jiné látky a zjemňuje pokožku. Není škodlivý, jen u velmi citlivých jedinců může vyvolat dermatitidu. 

Disodium EDTA – mění hustotu, podporuje tvorbu pěny, špatně se vstřebává do kůže, ale zvyšuje pronikání do kůže dalších látek. U velmi citlivých jedinců může způsobit vyrážky a alergické reakce. 

Phenoxyethanol – prevence proti růstu plísní, bakterií a kvasinek. Může způsobit různé alergické reakce. 

5 komentářů Přidat své
  1. Já ty samoopalovací pěny a mléka nějak nemusím. Většina mi po nanesení moc nevoní a tak se pořád zdráhám. Je to ale už pár let, co jserm je vyzkoušela a je možné že ty současné jsou jiné 🙂

  2. Vypadá docela zajímavě, ale moc mě tedy neláká 🙂 Já dělám na opálení přírodně 🙂 ikdyž ted už toho moc nestihnu 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *