Hydratační rtěnka Magnetique – Dermacol

Recenze na rtěnky tu nebyla delší dobu, pokud se nepletu 🙂 .

Ale recenze na produkt od kosmetické značky Dermacol tu je poslední dobou nejčastěji, což Ti doufám nevadí. Já tuhle českou značku mám opravdu ráda a ráda jí budu koupí produktu podporovat.

Rtěnky patří do kategorie dekorativní kosmetiky. Jedná se o hydratační rtěnku Magnetique Dermacol. Já mám ráda všechny kategorie rtěnek, nevadí mi matné, tekuté, hydratační a já nevím jaké ještě.

Hydratační na rozdíl od klasické či jiného druhu rtěnek má už dle názvu rty hydratovat, rty vyživit a nevysušit. Mnoho rtěnek bohužel tuto funkci neumí zastat a rty nějakou chvilku po nanesení začne vysušovat, dělat „krustu“ a rty nevypadají vůbec pěkně.

U téhle tomu má být naopak, teda aspoň takhle to uvádí výrobce. My se podíváme jestli tomu tak je 🙂

Co dál výrobce rtěnky u ní popisuje? Jedná se o hydratační rtěnku s vysokou pigmentací. Obsahuje vitamin E a olejíčky, které pečují o rty a udrží je krásně hydratované. K dispozici se vyrobilo celkově 17 odstínů. Na e-shopu Notino.cz jich je méně, kolem 12 kousků. Odstíny jsou poskládané od nude až po výrazní červené.

Obal je velmi praktický, otvírá se kliknutím, což je pecka 🙂 nemá to moc rtěnek, takže takové zpestření. Design obalu je veselý a moc pěkný. Líbí se mi 🙂 vypadá luxusně.

Já mám rtěnku v odstínu č. 14 jedná se o červenou šťavnatou. Na e-shopu odstín vypadá spíše do růžova, ale na swatchu můžeš vidět, že je to spíše červená. Na rtech vypadá také moc pěkně.

Jak je to s hydratací? Bylo by zlé, kdyby to byla hydratační rtěnka, ale tuhle funkci by nezastávala 😀 opravdu se o výživu rtů postará a žádné vysušení jim nehrozí. Naopak! Výdrž není žádná extra, přeci jenom se nejedná o dlouhotrvající a musí se počítat s tím, že když obsahuje olejíčky k hydrataci, tak se na rtech dlouho neudrží.

Bez pití i jídla zvládne 4 hodinky plné své krásy, poté s pitím či jídlem se výdrž výrazně snižuje. Ale tak přeci není problém si rtěnku znovu na rty aplikovat 🙂

Cena rtěnky je 145 Kč. 

Složení: 

Pentaerythrityl Tetraisostearate (změkčovadlo), Isostearyl Isostearate (změkčovadlo), Ricinus Communis Seed Oil (ricinový olej), Mica (slída), Candelilla Cera (candelilla vosk), Polyethylene (termoplast), Hydrogenated Polyisobutene (uhlovodík), Phenyl Trimethicone (silikon), Bis-diglyceryl Polyacyladipate-2 (změkčovadlo), Hydrogenated Polycyclopentadiene (činidlo), Polymethyl Methacrylate (syntetický polymer), Isododecane (vonná látka), Tocopherol (vitamin E), Synthetic Wax (vosk), Hydrogenated Microcrystalline Wax (vosk), Methylparaben (konzervant), Propylparaben (konzervant), Aroma, CI 77891 (bílý pigment), CI 77491 (červenohnědý pigment), CI 77492 (žlutý pigment), CI 42090 (modrý pigment), CI 15850 (purpurový pigment), CI 19140 (žlutý pigment). 

 

Pentaerythrityl Tetraisostearate – na bázi lipidů. Zahušťovadlo, pojivo a emulgátor. Udržuje hydrataci. 

Isostearyl Isostearate – změkčovadlo a pojivo.

Ricinus Communis Seed Oil neboli Ricinový olej – silné promašťující účinky.

Mica neboli Slídaneprostupuje pokožkou, nedráždí jí a nejsou na ní alergie.

Candelilla Cera neboli Candelilla vosk – přírodní produkt. Emulgátor a stabilizátor. Dodává texturu, zahušťuje a vytváří ochrannou vrstvu před vysušením. 

Polyethylene – lepidlo, pojivo, činidlo a stabilizátor.

Hydrogenated Polyisobutene – konzervant.

Phenyl Trimethicone – snižuje pěnivost. Zpomaluje ztrátu vody z kůže, vytváří bariéry na povrchu kůže. 

Bis-diglyceryl Polyacyladipate-2 – změkčovadlo.

Hydrogenated Polycyclopentadiene – činidlo.

Isododecane – vonná látka.

Tocopherol – do pokožky se hůře vstřebává. Funguje jako konzervant.

Synthetic Waxzvyšuje pevnost a stabilitu rtěnek. 

Hydrogenated Microcrystalline Wax – pojivo, emulzní stabilizátor a zvyšuje viskozitu.

Methylparaben – parfemační činidlo. Patří mezi 20 nejznámějších alergenů. 

Propylparaben – vonná látka. Napodobuje účinky hormonu.

CI 77891 neboli Titanium Dioxide – zajišťuje neprůhlednost. Poskytuje ochranu před UVA i UVB zářením. Zajišťuje jas a vysoký bod lomu.

CI 77491, CI 77492 neboli Iron oxides přírodní barvivo. Vhodný i pro citlivou pokožku.

CI 42090 neboli Brilantní modř – zcela bezpečný pigment.

CI 15850 neboli Purpurový odstín – může se získávat i z měsíčku lékařského, ale pouze ojediněle.

CI 19140 neboli Tartrazin – může způsobovat alergické reakce.

2 komentáře Přidat své
  1. Rtěnka vypadá zajímavě a navíc, jak již zmiňuješ, tak Dermacol už je ozkoušená značka, tak ani nelze očekávat, že by to s recenzí rtěnky mělo dopadnout nějak špatně 🙂 Dokonce se mi líbí i odstín, což mě jako velkého kritika barev docela dost překvapilo 🙂 Kdybych měla jít do zvýraznění rtů rtěnkami, zalíbilo se mi docela toto, ale se rty jsem spokojená a myslím, že zvýraznit je ani nepotřebuji 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *