Černá maska na vlasy bez permanentních barevných pigmentů – Maria Nila

Je to více jak půl roku, co jsem zatoužila po změně barvy vlasů. Jelikož jako kadeřnice ale vím, jak funguje celý princip barvení vlasů, tak jsem se tomu chtěla vyhnout. Hlavně jsem se chtěla vyhnout následnému dobarvování odrostů.

Znáš značku Maria Nila? Pokud ne, tak tento krátký text, mini info o ní, ti pomůže jí přiblížit 🙂

Jedná se o profesionální značku vlasové kosmetiky, která pochází ze Švédska a je spojena s láskou ke krásným vlasům, přírodě a zvířatům. V nabídce má šampony, kondicionéry a masky, které obsahují pouze pečlivě vybrané látky, které se postarají o to, aby dobře pečovaly o různé typy vlasů a zároveň pomáhaly chránit jejich barvu. Složení všech produktů je 100% veganské a neobsahuje žádné sulfáty a parabeny. Nejsou testovány na zvířatech a vlastní označení certifikátu Leaping Bunny, Vegan Society a PETA. Podporuje zalesňování Jižní Ameriky, takže s každým zakoupeným přípravkem přispějete ke zlepšení životního prostředí. 

Před více jak rokem a půl jsem zatoužila po podobné změně, ale více veselejší, vlastně úplně naopak. Chtěla jsem růžové vlasy a teď jsem zatoužila po černých. Jak jsem chtěla růžové, pořídila jsem si velké balení masky od značky Maria Nila. Barvení nedopadlo vůbec dle mých představ, teď si nevybavuji, zda jsem na masku psala recenzi, možné to je.

Musím maličko pohledat 🙂 tak nepsala.. no nepsala jsem skrz to, že na vlasech nebyla růžová, ale červená. Věřím, že pro blondýnky je růžová totální bum a pecka!! Ale pro mě jakožto pro brunetku bohužel..

Ale rozhodla jsem se dát barevným maskám druhou šanci a pořídit si masku na vlasy v černém odstínu. Přece jenom je to tmavší barva, než má přírodní barva vlasů, tak to by chytnout mohlo 🙂

Po nevydařené zkušenosti jsem si ale nekoupila velké 300 ml balení, ale zvolila jsem malé 100 ml.

Rozdíl mimo velikost balení je i  tom, že větší obsahuje dávkovací pumpičku, na rozdíl od malého, které je v kelímku a maska se musí nabírat z něj. Což je maličko nepraktické, ale pochopitelné, nevadí 🙂 každé balení, ať už velké nebo malé obsahuje originální Maria Nila dva páry ochranných rukavic.

Já tuhle recenzi budu věnovat pouze odstínu Black, jinému se věnovat nebudu, ani dříve vyzkoušenému Pink Pop. 

V kelímku je maska opravdu černo černá, jako tma 😀 vůně je příjemná, rozhodně nečekej smrad, jako u klasických barev na vlasy. Do téhle masky se žádný vyvíječ neboli peroxid nepřidává! Na vlasy se nanáší přímo z kelímku, tak jak je již připravena od výrobce.

Výrobce masku popisuje jako vyživující, která neobsahuje permanentní barevné pigmenty. Dokáže zvýraznit intenzitu barvy nebo změnit barvu tvých vlasů. Vhodná je pro ty, kteří chtějí oživit vlasy. Vyživuje vlas do hloubky. Obsahuje arganový olej. Vydrží 4 až 10 umytí. Vymývání je postupné. Vhodná je pro všechny typy vlasů. 

Jak se maska na vlasy má správně aplikovat? 

Vlasy před aplikací je vhodné umýt šamponem, jakým to je na tobě. Šampon důkladně vymýt vodou z vlasů. Díky tomuto kroku se vlas šamponem otevře a maska může do vlasu vniknout.

Ručníkem přebytečnou vodu z vlasů vymačkat, klidně můžeš i chvilku vysušit teplým vzduchem (fénem), aby vlasy byly pouze vlhké a ne mokré. Až teď můžeš aplikovat masku na vlasy. Buď hřebenem, štětcem nebo prsty. Jaké množství a kam masku naneseš to je na tobě. Množství se odvyjí od délky, hustoty a kvality vlasů.

Jak je to s délkou působení masky? 

Výrobce doporučuje 3-10 minut nechat na vlasech působit. Já nechala skoro hodinu a vše v pořádku. To je na tobě, jak moc chceš, aby barva byla na vlasech intenzivní.

Po působení je třeba masku z vlasů důkladně vymýt, ale nyní pouze vodou! Žádný šampon. Pak na vlasy nanést kondicionér nebo balzám, aby se vlas uzavřel.

Jaký efekt měla na mé vlasy (hnědé)? 

Z efektu jsem opět byla zklamaná, a to jsem do odstínu Black vkládala hodně naděje. Bohužel! Opět jsem vlasy neměla černé, jak jsem od masky očekávala, ale pouze tak o 1 odstín tmavší, ale hnědé! Ne černé.. Rozdíl byl vidět pouze na světle a musela jsem se hodně zaměřit, abych vůbec rozdíl viděla. Člověk, který nevěděl, že jsem masku zkoušela, ani rozdíl sám od sebe nepoznal, až jsem se zmínila.

Proto jsem z druhé zkušenosti usoudila, že tyhle bez pigmentové masky nejsou vhodné pro mojí barvu a asi ani kvalitu vlasů a využít je mohou jen blondýnky nebo ty, které mají světlejší vlasy, než já.

Složení:

Aqua, Cetearyl Alcohol (emulgátor a zahušťovadlo), Behentrimonium Chloride (emulgátor a konzervant), Cetyl Alcohol (emulze, lehké zahušťovadlo a pěnidlo), Argania Spinosa Kernel Oil (Arganový olej), Panthenol (zvlhčovadlo), Hydrolyzed Wheat Protein (Hydrolizovaný pšeničný protein), Caprylyl Glycol (emulgátor), Helianthus Annuus Seed Oil (Slunečnicový olej), Glycerin, Propylene Glycol (vonná látka a změkčovadlo), Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer (změkčovadlo), Propanediol (kondicionér), Potassium Sorbate (alternativa parabenu), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (antistatické účinky), Trideceth-5 (emulgátor), Quaternium-95 (kondicionér), Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate (antioxidant), PEG-12 Dimethicone (silikon), Citric Acid (Kyselina citronová), Lactic Acid (Kyselina mléčná), Phenoxyethanol (antibakteriální a konzervační látka), Parfum, Basic Blue 99 (barevná složka), Basic Brown 16 (barevná složka), Basic Red 76 (barevná složka), Basic Yellow 57 (barevná složka) a Acid Violet 43 (barevná složka). 

Cetearyl Alcohol – není to alergen, nedráždí a je vhodný pro citlivou pokožku. Není vhodný pro mastnou pokožku. Zjemňuje, vyhlazuje a hydratuje.

Behentrimonium Chloride – antistatický prostředek a kondicionér. Vyšší koncentrace může poškodit oči. Může dráždit kůži. 

Cetyl Alcohol –  patří mezi mastné alkoholy. Nevyvolává alergické reakce, nedráždí pokožku a je vhodný i pro citlivou pokožku. Zjemňuje, vyhlazuje a změkčuje. 

Argania Spinosa Kernel Oil neboli Arganový olej – silné protizánětlivé účinky a chrání před UV zářením.

Panthenol zvlhčovadlo, protizánětlivý, antibakteriální, regenerační a zklidňující. 

Hydrolyzed Wheat Protein neboli Hydrolizovaný pšeničný protein – posiluje, hydratuje, zjemňuje, změkčuje, dodává objem, zvyšuje lesk, pomáhá předcházet poškození a zadržuje vlhkost vlasů.

Caprylyl Glycol – zvlhčovač, kondicionér a stabilizátor. Hydratační a antimikrobiální účinky. Jemný a šetrný k pokožce. Alergické reakce jsou velmi vzácné. 

Helianthus Annuus Seed Oil neboli Slunečnicový olej –  snadno se vstřebává, zklidňuje a vyhlazuje.

Glycerin –  přirozená látka. Pokožku nedráždí, ani nezpůsobuje alergii. Lépe se s ním látky vstřebávají do pokožky. Pokožku zjemňuje, zvláčňuje a pomáhá udržet hydrataci. 

Propylene Glycol – hydratuje a zvlhčuje. Zlepšuje elasticitu, pružnost, zabraňuje vysušení a šupinatění. 

Propanediol – hydratuje. Rozpouštědlo a snižuje viskozitu přípravku. Může dráždit pokožku a způsobovat dermatitidu. Ale jedná se o bezpečnou složku, která je schválena společností EcoCert. 

Potassium Sorbate – nepatří mezi alergeny.

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride – nezatěžuje vlasy. Dodává jim hydrataci, zjemňuje je a usnadňuje rozčesávání. Zanechává je hebké. 

Trideceth-5 – podporuje pěnivost. Může dráždit pokožku. 

Quaternium-95 – má UV filtr. 

PEG-12 Dimethiconevyhlazuje, zjemňuje, dodává lesk a jemnost. 

Citric Acid neboli Kyselina citronová – může způsobovat alergie, upravuje pH a je antibakteriální.

Lactic Acid neboli Kyselina mléčná – upravuje pH, hydratuje a zvlhčuje.

Phenoxyethanol – funguje i jako stabilizátor. Může způsobovat alergické reakce. 

Basic Blue 99, Basic Brown 16, Basic Red 76, Basic Yellow 57, Acid Violet 43 – barevné složky, které se používají do dočasných a polostálých barev. 

 

Pokud tě nezaujala černá barva, tak máš na výběr ještě z odstínů – Sand, Autumn Red, Azure, Bright Copper, Bright Red, Cacao, Cacao Intense, Cacao Red, Pearl Silver, Pink Pop (zmiňovaná růžová), Vanilla, Vivid Violet, White Mix, Cherry Red, Lavender nebo Peach.

Velké balení masky se pohybuje okolo 600 Kč a malé balení vyjde na cca 300 Kč. 

 

Znáš značku Maria Nila?

Máš nějaké zkušenosti s maskou od této značky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *