Čistící krém BB cream wash – Dermacol

Je to pár měsíců zpátky, kdy jsem zde na blogu psala recenzi na jemný čistící krém na obličej a oči od kosmetické značky Dermacol. V dnešní recenzi se bude jednat o velmi obdobný produkt, od té samé značky, akorát má jiný název a funguje maličko jinak.

Jedná se o BB Cream Wash čistící krém Dermacol. Funguje tzv. 8v1 a obsahuje kyselinu hyaluronovou pro denní odličování a čištění jemné ženské pleti. Má dokonale odstranit veškeré nečistoty, make-up a to i včetně očního a i odumřelé kožní buňky. Dále podporuje regeneraci pleti a hydratuje jí. Po aplikaci zanechává pleť svěží, rozzářenou a zklidněnou. Vhodný pro všechny typy pleti, je dermatologicky testovaný a neobsahuje sulfáty.

Balení obsahuje 100 ml, má klasické odklápěcí víčko s menším otvorem pro dávkování. Samotný produkt je má konzistenci klasického krému na ruce, který ale není příliš tuhý ani tekutý, takový akorát. Vůně je příjemná, nic silného, co by na pleti nebylo příjemné. 

Aplikace krému je velice jednoduchá. Krém se nanáší na navlhčený obličej, krk a dekolt. Já ho používám pouze na obličej. Krouživými pohyby prsty krém vmasírují do pokožky a tím se make-up a nečistoty dostanou do pohybu, vytvoří se pěna a dojde k „oddělání“ od pleti. Poté jej stačí odstranit odličovacím tampónkem, já jej oddělávám napřed vodou a až poté tampónkem.

Čistící krém se opravdu o odstranění všeho co je na pleti postará a pleť zanechá svěží, čistou a hydratovanou. Dokonce mi nedělá neplechu v očích a to je mám velmi citlivé a ne všechny produkty mi sedí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Složení: 

Aqua, Glyceryl Stearate (emulgační činidlo), Glycerin (zjemňuje a udržuje hydrataci), Cetearyl Alcohol (emulgátor a zahušťovadlo), Propylene Glycol (vonná látka a změkčovadlo), Decyl Oleate (odstraňuje make-up z pleti), Cetearyl Glucoside (emulgátor), Panthenol (zvlhčovadlo), Sodium Cocoamphoacetate (zlepšuje pěnivost), Lauryl Glucoside (nahrazuje sulfáty), Sodium Cocoyl Glucamate (nahrazuje sulfáty), Sodium Lauryl Glucose Carboxylate (aktivní činidlo), Allantoin, Sodium Hyaluronate (zvláčňující účinky), Tocopheryl Acetate (vitamin E), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder (prášek ze sušené aloe very), Ethylhexyl Olivate (kondicionér), Carbomer (pro hydrataci), Acrylates/c10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (stabilizace emulze), Sodium Hydroxide (čistící schopnosti), CL 16035 (pigment), Phenoxyethanol (stabilizátor), Ethylhexylglycerin (alternativa parabenu), Parfum. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glyceryl Stearate – pomáhá zlepšovat vsakování krému do pleti. Zjemňuje, zvlhčuje, vytváří na kůži ochrannou vrstvu, hydratuje a vyhlazuje pokožku. Má ochranné účinky. 

Glycerin pomáhá jiným látkám, aby se lépe dostaly do pleti. Pokožku zjemňuje, zvláčňuje a pomáhá udržet hydrataci. Nevytváří alergie. 

Cetearyl Alcohol pokožku zjemňuje, vyhlazuje a vytváří ochranný film. Nevyvolává alergické reakce, nedráždí pleť a je vhodný i pro citlivou pokožku. Není vhodný pro mastnou pleť. 

Propylene Glycol – hydratuje a zvlhčuje. Zlepšuje elasticitu, pružnost, zabraňuje vysušení a šupinatění. 

Decyl Oleate – dodává pokožce jemný a hladký vzhled. Usnadňuje odstranění make-upu z pleti. 

Cetearyl Glucoside snese ho i nejvíce citlivá pokožka. Mírně zahušťuje, umožňuje rychlejší vstřebávání do pokožky. Navrací hydrataci, vlhkost, zjemňuje a je hedvábná na dotek. Pomáhá chránit i před vnějšími vlivy. 

Panthenolzvlhčovadlo, protizánětlivý, antibakteriální, regenerační a zklidňující. 

Sodium Cocoamphoacetate – čistící schopnosti, dobře odstraňuje špínu a rozpouští mastnotu. Je schválena i pro přírodní kosmetiku.

Lauryl Glucoside – používá se i do přírodní kosmetiky. Dobře pění. Vhodná i pro citlivou pokožku. Je šetrná k životnímu prostředí. 

Sodium Cocoyl Glucamate – přírodní tenzid. Odstraňuje nečistoty a v přírodní kosmetice nahrazuje sulfáty. Vhodný i pro citlivou pokožku. 

Sodium Lauryl Glucose Carboxylate – používá se i do přírodní kosmetiky. Nahrazuje agresivnější činidla. 

Allantoinchrání, uklidňuje a hydratuje pokožku. Zmírňuje podráždění, chrání před UV zářením a regeneruje. 

Sodium Hyaluronate – zvyšuje obsah vody v pokožce, hydratuje, udržuje jí hebkou, doporučovaná složka v kosmetice a je vhodná i pro přírodní kosmetiku. 

Tocopheryl Acetate neboli vitamin E – pro pokožku hůře vstřebatelný, konzervant a antioxidant.

Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder – regeneruje, zklidňuje, zvláčňuje a hojí.

Carbomer – udržuje vyváženou hydrataci pleti. 

Acrylates/c10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer – ucpává póry. 

CL 16035 – minerální pigment. 

Phenoxyethanol – může způsobit alergické reakce. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *