Oční stíny Quattro v odstínu č. 03 – Dermacol

Další recenze na produkt od značky Dermacol, měla bych trošku zvolnit a začít psát i na jinou značku, co? Tak při další recenzi, další týden už bude řeč o jiné kosmetické značce 🙂

Já moc mono stíny nebo stíny po jednom nepoužívám, mnohem raději si kupuji paletky, které obsahují okolo 12 očních stínů. Tahle mini paletka o čtyřech stínech mi došla společně s ostatními produkty od Dermacol, sama bych si jí nepořídila.

Ale když už jí mám doma, tak jsem se rozhodla jí vyzkoušet a otestovat. Přece mi nebude v mé toaletce jen tak ležet, to by byla škoda.

Tyto Quattro oční stíny Dermacol vyrábí ve čtyřech variacích odstínů. Já mám fialovou kombinaci, která je očíslovaná no. 3 a celé paletka má 8g.

Jak výrobce stíny popisuje? Dlouhotrvající výdrž, silnou pigmentaci, vhodné pro různé příležitosti líčení a variace třpytivých i matných stínů. 

Mini paletka je z tvrdého plastu, tento materiál nemám moc ráda. Z mých zkušeností se lehce rozbije, ale po delším používání paletky měním názor a zdá se vcelku bytelný. No paletka mi naštěstí ani jednou nespadla na zem, takže celý obal, včetně stínů stále drží, jako z výroby.

Paletka mimo očních stínů také obsahuje jeden pěnový aplikátor. Já tyhle aplikátory rovnou vyhazuji a vůbec nepoužívám. Stíny si s ním na oční víčka opravdu nenanáším a jiné využití u mě nenašel.

Stíny jsou poskládaný barevně následovně – sloní krémově bílá, fialová (levandulová), světle fialková a tmavě fialová. Lze je opravdu skvěle nakombinovat a vytvořit s nimi překrásné líčení denní i večerní.

Konzistence je spíše krémová, nejsou suché, ale ani příliš krémové, takové akorát. Jasně, že trochu práší, ale to budou prášit i stíny za několik stovek od různých světových kosmetických značek 🙂 pigmentované jsou moc pěkně, dostačující.

Jak jsou na tom s výdrží? Pokud stíny použiješ bez podkladové báze, tak okolo 5 hodin. Já stíny nanáším vždy až na podkladovou bázi, kterou mám od Artdeco. S ní mi stíny vydržely krásné přes 8 hodin, bez jakéhokoliv slití do sebe.

Já musím paletku hodnotit kladně 🙂 jediné, co mi vcelku vadí je cena. Na notino.cz stojí 239 Kč, což se mi zdá za paletku čtyřech stínů celkem dost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Složení:

Talc (mastek), Mica (slída), Paraffinum Liquidum Oil (minerální olej), Lanolin Oil (lanolinový olej), 1,2 – Hexanediol (rozpouštědlo a konzervant), Caprylyl Glycol (emulgátor), BHT (antioxidant a konzervant), Tropolone, CI 77491 (červenohnědý pigment), CI 77499 (černý pigment), CI 77510 (tmavě modrý pigment), CI 77470 (karmín). 

Talc neboli Mastek – měkký minerál. Výborné absorbční schopnosti, vstřebává do sebe vlhkost a vytváří ochranou vrstvu. 

Mica neboli Slída – dodává lesk a třpyt. 

Paraffinum Liquidum Oil – zvláčňuje pokožku, vytváří neprodyšný film, ucpává póry a je problematický pro ekosystém. 

Lanolin Oil – jemně lepí a má hydratační účinky. 

1,2 – Hexanediol – váže na sebe vlhkost. Nedráždí, a to ani citlivou kůži. 

Caprylyl Glycol – zvlhčovač a udržuje vlhkost pokožky. Hydratuje a má antimikrobiální účinky. Alergické reakce jsou velmi vzácné. 

BHT – zamezuje žluknutí. 

CI 77491, CI 77499 neboli Iron Oxidespřírodní barvivo. Vhodný i pro citlivou pokožku.

CI 77510 – anorganický pigment. 

CI 77470 neboli Karmín – živočišné barvivo z červce nopálového. 

 

Máš ráda tyhle mini paletky?

Používáš stíny od značky Dermacol?

Co máš od této kosmetické značky nejraději?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *