Restaurace U Havrana v prostorách sklepu ve Slavkově u Brna

Když občas přidám nějaký tip, kam zajít na kávu či jídlo, tak článek má celkem úspěšnost a zdá se mi dle komentářů, že tyhle článku, témata máte rády. Proto jakmile navštívím nějaký nový podnik, ať už jsem spokojená nebo nespokojená, tak na něj zde na blog sepisuji článek 🙂 stejně tomu je dnes.

Dnešní tip kam zajít na jídlo je opět pro ty, kteří jsou z Brna a okolí nebo pro ty, kteří se budou chystat do Slavkova u Brna či budou v jeho blízkosti.

Já tuhle restauraci navštívila s přítelem na naše výročí 🙂 on má rád tyhle podniky, které se nacházejí ve sklepních prostorách a mně také nevadí. Mám je mnohem raději, než nějaké echt luxusní restaurace v různých hotelech, atd.. určitě víš, co myslím.

Restaurace U Havrana se nachází nedaleko Slavkovského náměstí, je opravdu malý kousek od něj, řekla bych skoro až za rohem. Do uličky se nelze dostat autem a nelze nikde před restaurací parkovat, takže je nutné parkovat přímo na náměstí, kde jsme parkovali i my.

Podnik v teplých dnech nabízí i předzahrádku. Jelikož naše návštěva proběhla v říjnu, tak v provozu předzahrádka nebyla a byli jsme přímo uvnitř restaurace.

Při naší návštěvě zrovna ve Slavkově probíhaly hody, takže podnik byl vcelku narvaný, ale my místo u normálního stolu našli 🙂 ale ostatní, co přišli po nás si museli posedat u stolku, které měly pouze jakoby barové židličky, což se mi nelíbilo. No naštěstí to nevyšlo na nás 😀

Obsluha byla velmi milá 🙂 ihned po našem příchodu nám mladý číšník přinesl jídelní lístek. No opravdu ihned, já si nestačila ještě ani sundat bundu, natož sednout, to mi přišlo neprofesionální. Aspoň přítel už seděl 😀

Na jídelním lístku toho na výběr moc neměli. Já se dopředu na webu na lístek nedívala, takže jsem netušila, co v nabídce mají. Ale očekávala jsem, že jako snad každá restaurace bude mít v nabídce nějaké těstoviny, což bohužel neměli.

V nabídce mají pár druhů polévek, asi čtyři druhy předkrmů od tataráku po hermelín, pět druhů salátů – s kozím sýrem, s kuřecím masem, s vepřovou panenkou, Coleslaw a Fres. Pak mají jídla na objednávku – kuřecí prsa, Rib eye steak, Flank steak, žebra, steak z vepřové panenky, medailonky z vepřové panenky, šest druhů burgerů, přílohy, vcelku hojnou nabídku omáček a asi tři druhy dezertů. 

Co se nápojů týče, tak tam je nabídka mnohem širší. Mají mnoho druhů nealko nápojů, piva, aperitivy, metaxu, vodky, gin, rumy, tequily, whiskey a bourbon, likéry, destiláty, cognac a brendy, Moeta, sekty, více druhů kávy, teplých nápojů a mnoho druhů koktejlů, které lze připravit i v nealko verzi. 

My si objednali nealko světlé pivo, protože tmavé bohužel neměli a vodu. Jako jídlo jsem zvolila obědový salát s grilovaným kozím sýrem a přítel Steak z vepřové panenky s kozím sýrem na grilu v závoji anglické slaniny a jako příloha hranolky s pepřovo-kaparovou omáčkou.

Na jídlo jsme čekali maximálně 20 minut, možná ani to ne. Bohužel malé mínus pro obsluhu je, že nám nejdříve donesl jídlo a až poté příbory. Ale servírování pokrmů mají pěkné, lákavé 🙂 a jídla také dobré. Jasně, na salátu nelze nic pokazit, ale zelenina byla dobře dochucená a hlavně grilovaný kozí sýr byl moc dobrý. Přítelovi také velmi chutnalo a ještě o půl noci jsem poslouchala, jak je přejezenej 😀 a to jsme na večeři byli okolo půl sedmé večer.

Co se placení týče, tak na tu jsme čekali dlouho. Oznámili jsme, že by jsme si přáli zaplatit, ale po asi více jak 10 minutém čekání jsme šli zaplatit na bar, kde to proběhlo rychle.

 

Já tuhle restauraci U Havrana mohu doporučit, ale není to nic z čeho bych byla nadšená a řekla bych si, že se tam v nejbližší době vrátím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *