Šampon proti suchým lupům – La Roche-Posay

Konečně je zde recenze na jinou kosmetickou značku, jak na Dermacol :-D. Dnešní recenze je o značce La Roche-Posay a o jejím zázračném nebo nezázračném, to se ještě uvidí šamponu na suché lupy.

Prvně ti napíši něco málo o značce.  Tato kosmetika má jeden základní cíl a to ten, že chce zlepšit život lidem s citlivou pletí. Produkty o pleť účinně pečují, vyživují a chrání. V nabídce nemá pouze pečující produkty, ale také dekorativní kosmetiku pro líčení citlivé pleti. Je vhodná pro všechny typy pleti. 

Já jsem se rozhodla si tento šampon zakoupit z jednoho prostého důvodu. Už jsem nevěděla, co se svojí vlasovou pokožkou mám dělat. Je to cca 2 roky zpátky, co jsem si tento šampon zakoupila, ale jak vidíš, k sepsání recenze se dostávám až nyní, nevadí.

Má vlasová pokožka dostávala opravdu zabrat. Už jako malá jsem s ní měla potíže. Lupy a šupiny se mi nevyhýbaly obloukem, měla jsem je. Jasně, že jsme napřed zkoušely různé šampony na lupy, ale opak byl pravdou. Bylo to po nich ještě horší. Takže na šampon značky Heads… jsem mohla rychle zapomenout.

Pak to ale nějakým zázrakem odeznělo a byl zase klid. Jakmile jsem ale nastoupila na obor kadeřnice, tak jsem opět vstoupila do začarovaného kruhu. Denně jsem si v praxích musela mýt hlavu, sušit a dávat na ní různá tužidla, laky na vlasy, takže pokožka dostala neuvěřitelně zabrat. Proto jsem pak nesouhlasila s tím, aby se na mě cokoliv závažného, co škodí pokožce provádělo a začala jsem pátrat po kvalitním šamponu, protože ty, co jsme měly na praxi stály za nic.

Na e-shopu Notino.cz jsem narazila na velmi kvalitní značku, která se mimo jiné prodává i v lékárnách. Ano, jedná se právě o La Roche-Posay.

Zkusila jsem si tedy Kerium šampon na suché lupy La Roche-Posay objednat, ale žádný zázrak jsem od něj nečekala. Šampon má krémové složení s obsahem LHA™, což zajistí pokožce jemnou exfoliaci, šetrně čistí, odstraňuje lupy, zároveň dodá potřebnou hydrataci a předchází nové tvorbě lupů. 

Lahvička má 200 ml, což je u šamponu naprosto běžná velikost. Dávkovač je také klasický, jedná se o odklápěcí víčko s malým otvorem. Konzistence je krémová, tak jak uvádí výrobce. Vůně není nijak extra parfemovaná a silná. Jedná se o velmi jemnou šamponovou vůni, která snad nikomu nemůže vadit 🙂

Aplikace je velice snadná – 1. krok je umýt vlasy vodou, 2. krok nanést na mokrou pokožku tento šampon a pokožku lehce masírovat, dokud šampon nepění, 3. krok po napěnění šampon z pokožky pečlivě vymýt a 4. krok opakovat tento postup ještě jednou.

Šampon opravdu pěkně pění a z vlasů vytáhne všechny nečistoty a nejen nečistoty, ale právě i onen zmiňované lupy, kvůli kterým tohle celé je 🙂

Tímto šamponem jsem si vlasy myla pravidelně po dobu pár týdnů a troufám si tvrdit, že zlepšení pokožky jsem viděla hned po druhé aplikaci a to jsem měla suché lupy opravdu nepěkné.

Po několika dalších aplikacích postupně lupy mizely, až vymizely úplně! Pak jsem pomalu šampon měnila za ne tolik chemický, ale jiný a s tímto to střídala. Nejenže pokožka byla bez suchých lupů, ale vlasy byly vždy po umytí tímto šamponem lesklé, hebké a pokožka mě nesvědila. Za sebe tedy tento šampon na suché lupy mohu rozhodně doporučit. 

Cena šamponu je 335 Kč.

Složení: 

Aqua, Sodium Laureth Sulfate (tenzid, emulgátor a přísada na tvorbu pěny), Cocamidopropyl Betaine (čistící funkce, k pěnění a tenzid), Cocamide Mipa (pěnivost a zahušťovadlo), Glycerin, Glycol Distearate (zvláčňující efekt), Sodium Chloride (sůl), Capryloyl Glycine (podporuje a zpevňuje), Hexylene Glycol (činidlo), Arginine (stimulátor biosyntézy v buňkách), Butylparaben (konzervant), Capryloyl Salicylic Acid (působí jako kondicionér), Carbomer (zahušťovadlo a emulgátor), Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium Ricinoleamido Mea-Sulfosuccinate, Ethylparaben (konzervant), Glyceryl Laurate (emulgátor), Iodopropynyl Butylcarbamate (konzervant), Isobutylparaben (konzervant), Methylparaben (vonný efekt a konzervant), PEG-4 Dilaurate, PEG-4 Laurate, Piroctone Olamine (antibakteriální), Polyquaternium-10, Propylparaben (konzervant), Salicylic Acid (kyselina salicylová), Sodium Benzoate (konzervant), Parfum. 

Sodium Laureth Sulfate neboli SLS – bývá občas problematické, může dráždit kůži a proto by se jí měli vyhýbat lidé s atopickým ekzémem. 

Cocamidopropyl Betaine – je povolena v přírodní kosmetice. Nahrazuje škodlivé sulfáty. 

Cocamide Mipa – nemá žádnou škodlivost na zdraví. 

Glycerin – nejpoužívanější složka v kosmetice. Nedráždí a ani nezpůsobuje alergie. 

Glycol Distearate – udržuje hydrataci. 

Sodium Chloride – nepatří mezi alergeny. Zahušťuje, čistí, hydratuje, lehce odmašťuje, zpevňuje a zklidňuje. 

Capryloyl Glycine neboli Palmitoyl Isoleucine – působí jako vlasový kondicionér. 

Hexylene Glycol – zabijí bakterie a rozpouští jiné látky. 

Arginine – udržuje vlhkost a působí jako kondicionér. Stabilizuje pH a zachovává její ochranný kyselý plášť. 

Butylparaben – může způsobit alergie. 

Capryloyl Salicylic Acid – obnovuje a je protizánětlivý.

Carbomer – udržuje hydrataci. 

Disodium Cocoamphodiacetate – jako kondicionér, čistí a pění.

Glyceryl Laurate – zjemňuje, vyhlazuje, působí antibakteriálně a hydratuje. 

Iodopropynyl Butylcarbamate – zabraňuje mikrobiálnímu růstu a prodlužuje trvanlivost produktu. 

Isobutylparaben – napodobuje estrogen. 

Methylparaben – antimikrobiální a antifungální účinky. 

PEG-4 Dilaurate – ke snížení povrchového napětí látek a čistí pokožku. 

PEG-4 Laurate – ke snížení povrchového napětí látek a čistí pokožku. 

Piroctone Olamine – zabraňuje tvorbě bakterií. Zklidňuje a významně eliminuje lupy. Nahrazuje přísadu Pyrithion Zinku. 

Polyquaternium-10 – vytváří jemný film. Dodává vlasům lesk, pružnost a hebkost na dotek. 

Propylparaben – patří mezi 20 nejznámějších alergenů. 

Salicylic Acid – léčivé účinky. Je protizánětlivá, bojuje proti šupinám kůže, proniká hluboko do pokožky, zvyšuje kolagen a pevnost, hydratuje a zklidňuje podrážděnou pokožku. 

Sodium Benzoate – nejlevnější konzervant. Používá se i do přírodní kosmetiky. Zabraňuje množení bakterií, ale nezabijí je. 

5 komentářů Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *