Co mi pomohl, aby se mi vrátila má hříva? Tohle!

Je to více jak 2 roky, co jsem kvůli mé blbosti měla zdravotní problémy při kterých jsem přišla o půlku vlasů, délku vlasů, lámaly se mi nehty, padalo obočí i řasy.

Nemám v úmyslu tu rozebírat o jaké zdravotní problémy šlo, jelikož je to velmi osobní věc a stále nejsem připravená o tom mluvit, třeba někdy budu. Teď na to stále není pravý čas.

Tento článek píši proto, jelikož mnoho dívek a žen má podobné problémy, ať už kvůli různým věcem – stres, zdravotní problémy, těhotenství, atd.. kdy stejně jako já přišly o vlasy, nemají pevné nehty, málo obočí i řas.

Já na tyhle problémy vyzkoušela různé přírodní doplňky stravy, které jsem vyčetla na netu, ale také jsem vyzkoušela doplňky stravy z lékárny. Plus samozřejmě brala prášky na odstranění mého zdravotního problému. Jedině tyto doplňky stravy mi pomohly (přidaly se k lékům) 🙂

Vyzkoušela jsem ⇒ používala jsem dva produkty, ale na střídačku.. 

Jako první jsem vyzkoušela Biosil Plus, který zřejmě znáš i TY 🙂 

Jedná se o doplněk stravy, který obsahuje biotin, kyselinu pantothenovou, zinek a oxid křemičitý.

Biotin = vitamin B, H a faktor R. Je velmi důležitý pro lidský metabolismus.

Kyselina pantothenová = součástí koenzymu A. Důležitá pro růst vlasů.

Zinek = podpora imunity, správný stav kostí, vlasů, nehtů a pokožky.

Oxid křemičitý = základní živina pro vlasy, kosti, kůži a pokožku.

 

Balení Biosil Plus není nijak okouzlující, ale takový klasický, jaký jej výrobce začal před x desítky lety vyrábět 🙂 hádám, že od té doby se nic nezměnilo. Nevadí 🙂 účel plní, jaký má a to je důležité.

Doporučuje se 1-2 tablety denně. V příbalovém letáku je 1 tableta denně a v popisu v online lékárně 1-2 tablety denně, takže spíše se doporučuji řídit dle příbalového letáku. Tudíž jedno balení vystačí na 2 měsíce. Doporučení od výrobce je užívat Biosil Plus 2-3 měsíce. Poté je dobré na několik týdnů vysadit a poté můžeš úžívat znovu. Já to ale nepotřebovala 🙂

Mohou ho užívat i kojící ženy, vegani a děti od 3 let.

Balení obsahuje 60 tablet a stojí okolo 60 Kč (cena se lišší dle toho, kde ho zakoupíte – v jaké lékárně).

Biotin plus od Dr. Max

Když jsem uskutečnila návštěvu lékárny Dr. Max, ani by mě nenapadlo, že nakonec odejdu s jiným výrobkem, než pro který jsem si původně šla. Šla jsem si pro Biosil Plus a odcházela jsem s Biotinem plus, který mi poradila paní lékárnice. Známe to každá, když jdete do lékárny Dr. Max nabízejí vám napřed jejich výrobky a pak ostatních výrobců. Já se nechala „zlákat“ a rozhodla se, že přece jenom Biotin plus vyzkouším.

Doplněk stravy obsahuje biotin, zinek, kyselinu pantothenovou a křemík. Tudíž to samé jako Biosil Plus. Proto opět nebudu vypisovat, k čemu je každá látka dobrá.

 

V čem je tedy mezi produkty rozdíl?

Biosil Plus v 1 tabletě obsahuje biotinu 150 μg, zinku 10 mg, kyseliny pantothenové 6 mg a oxidu křemičitého 15 mg.

Biotin Plus v 1 tabletě obsahuje biotinu 150 μg, zinku 10 mg, kyseliny pantothenové 6 mg, oxidu křemičitého 15 mg a PABA 25 mg.

Jak sama můžeš vidět, tak jiný rozdíl než ten, že Biotin Plus obsahuje navíc složku PABA, což Biosil Plus neobsahuje není.

 Co je PABA?

PABA = Kyselina paraaminobenzoová. Patří k vitaminům B a je to taková sestra kyseliny listové. Pomáhá udržovat normální stav vlasů, nehtů a pleti.

Balení u Dr. Max má stejné množství tablet, jako Biotin Plus. Další rozdíl je pouze v tom, že tablety jsou v platu a ne ve skleničce. Cena je 79 Kč.

 

Já žádný rozdíl v obou doplňcích stravy nezpozorovala. Oba mi vyhovovaly úplně stejně 🙂 Účinky po pravidelném používání jsem začala pozorovat po cca 4 týdnech od užívání. Ale 100% výsledek byl po více jak 2 měsících. Celkem jsem měla 1,5 balení bez přestávky, poté vysadila na 6 týdnů. Dobrala zbytek a zakoupila ještě jedno, které jsem dobrala. Další balení nebylo třeba kupovat 🙂

 

Máš s těmito doplňky stravy zkušenosti? 

12 komentářů Přidat své
  1. Já brala před pár lety Biosil, jelikož z nějakého důvodu mi vypadala půlka vlasů ( jediné štěstí bylo, že jsem měla hodně vlasů ). Do teď nikdo neví proč se stalo. Proto jsem tenkrát začala i Biosil brát a upřímně mi to nějak zvlášť nepomohlo. Vlasy jsem měla pořád stejně a v jistém smyslu nevím čím mě začali růst potom vlasy, jestli mojí péči nebo méně stresu i.

  2. Wow, to je super. Hľadala som nejaké účinné tipy, ktoré by nestáli veľa peňazí, lebo napríklad na Milvu som minula už niekoľko desiatok eur, ale nie je to taký zázrak, ako o tom všetci píšu.

  3. Zdravím. Jak prosím vypadají tablety biotinu plus? Mám problém s polykanim velkých tablet, potřebovala bych vědět jak vypadají. Děkuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *