Sprchová pěna s vůní vanilky & karamelu Nivea Silk Mousse

Za posledních pár let, co jsou sprchové pěny na trhu jsem si je velmi oblíbila. Jejich aplikace a roztírání je velmi jednoduché a zábavné, navíc má pěna i jiné využití, ale k tomu se postupně při psaní recenze dostanu.

Značku Niveu mám moc ráda, ještě aby ne, když mě doprovází již od úplného dětství. Každá z nás si určitě zažila mazání tváří (celého obličeje včetně rtů a pomalu i očí) klasickou Niveo v malém modrém plechovém kelímku, než se šlo ven, když venku mrzlo. Jak já to nenáviděla.

Netuším, jak je to dlouho, co se Nivea pustila do výroby sprchových pěn. Ale vím, že má první zkušenost se sprchovou pěnou byla právě od téhle značky 🙂

Sprchová pěna s vůní vanilky a karamelu se prodávala v drogériích již před nějakou dobou, já se bohužel k recenzi dříve nedostala. Jednalo se o limitovanou edici, ale co jsem hledala na internetu, jestli má vůbec cenu psát recenzi, tak jsem našla pár online drogérií, které tuhle pěnu mají stále skladem.

Pěna Silk Mousse slibuje vůni, hebkost, hydratovanost a bohatou pěnu. Pěna obsahuje výtažky z hedvábí.

Obal pěny se velmi povedl. Je krásný, hraví a není vůbec nudný, zkrátka dokáže zaujmout každé oči 🙂 Dávkovač je velice praktický a stejný, jako u všech pěn (i od jiných výrobců). Vůně pěny je opravdu neskutečná!! Dokonale voní po vanilce a karamelu. Budeš se cítit jako v cukrovém krámku 🙂 ale tím nemyslím, že je vůně extra přeslazená, až vlezlá. To vůbec ne! Sladká vůně vanilky a karamelu je akorát.

Aplikace je nejvíce jednoduchá, jaká vůbec může být! Stačí pěnu protřepat a pak jí aplikovat do dlaně a rozetřít na mokré tělo. A dále je to klasicky, jako u jiných sprchových přípravků. Množství pěny do dlaně stačí nanést malinko, výrobce doporučuje o velikosti meruňky a já mohu jenom potvrdit, tak málo ti postačí na celé tělo.

Teď se dostávám k pečující stránce. Opravdu pěna pokožku hydratuje, provoní a zjemní? Ano! Pokožka po vanilce a karamelu voní i po umytí pěny z těla 🙂 a ta jemnost a hydratovanost pokožky je parádní. Já jsem po všech směrech s pěnou byla naprosto spokojená. A velice mě mrzí, že se jednalo pouze o limitovanou edici.

Složení:

Aqua, Isobutane (plyn), Disodium Laureth Sulfosuccinate (čistící látka a tvorba pěny), Sodium Laureth Sulfate (tenzid), Glycerin (zjemňuje a udržuje hydrataci), Propane (hnací látka), Hydrolyzed Silk (kondicionační činidlo), Xanthan Gum (hydratuje), Polyquaternium-10 (hebkost), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Ricinový olej), Citric Acid (Kyselina citrónová), Butane (vznětlivý plyn), Sodium Benzoate (konzervant), Benzyl Alcohol (alergen), Benzyl Salicylate (antioxidant), Citronellol (vonná látka), Parfum.

Isobutane neboli Isobutan – vznětlivý plyn bez zápachu. 

Disodium Laureth Sulfosuccinate (DLS) – čistící látka. Zvyšuje pěnící schopnost a podporuje tvorbu pěny.

Sodium Laureth Sulfate (SLS) – v kosmetice jako tenzid, emulgátor a tvorba pěny.

Glycerin neboli Glycerol – váže na sebe vlhkost. Přípravky se díky němu lépe vstřebají do pokožky – zjemňuje, zvláčňuje a hydratuje.

Propane – vyrábí se ze syntetické ropy.

Hydrolyzed Silk neboli Tekuté hedvábí, Tekutý protein – zadržuje vlhkost v pokožce. dodává sametový pocit, váže na sebe vodu, funguje jako antioxidant, hydratuje, změkčuje, regeneruje a chrání.

Xanthan Gum – prodlužuje trvanlivost produktů. Přitahuje vlhkost a hydratuje.

Polyquaternium-10 – dodává pokožce hebkost.

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil neboli Ricinový olej – stabilizuje pěnu. emulgátor, rozpouštědlo, vonná přísada a váže na sebe vodu.

Butane – vznětlivý plyn.

Sodium Benzoate – nejlevnější konzervant. Zabraňuje množení bakterií, ale nezabijí je.

Benzyl Alcohol alergen. Může dráždit pokožku, snadno se do ní vstřebává a je antibakteriální.

Benzyl Salicylate – může vyvolat alergickou reakci a není vhodný pro citlivou pokožku. Má antioxidační účinky.

Citronellol – vonná látka se sladkou vůní. Přírodní produkt, ale může být použit i synteticky.

 

Sprchová pěna Silk Mousse má 200 ml a stojí okolo 70 Kč. 

Máš ráda značku Niveu? 

Používáš ke sprchování pěny nebo dáváš raději přednost klasice? 

Jeden komentář Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *