Rozmazlování pleti se značkou Saffee

V březnu mi došlo milé překvapení z Notino.cz. Balíček obsahoval tři produkty od značky Saffee a pak další tři produkty od jiných značek, ale o těch jindy 🙂 v dnešním článku se budu věnovat pouze značce Saffee, která byla pro mě doposud neznámou a nikdy jsem o ní neslyšela.

 

Notino má v nabídce od téhle značky tři řady. Saffee Cleansing, Saffee Advanced a Saffee Acne Skin. Já mám zkušenosti s první a druhou řadou, ta třetí je pro mě stále neznámou 🙂 ale třeba se i k ní někdy dostanu.

Začnu produkty z řady Cleansing. Ta má v nabídce – 7 denní intenzivní péči, kosmetické sady, liftingové pleťové sérum, sérum proti stárnutí pleti, micelární vodu, hydratační tonikum pro citlivou a suchou pleť, 7 denní intenzivní péči s vitamíny A, C a E, noční masku, rozjasňující pleťové sérum, vyvažující tonikum pro mastnou a smíšenou pleť, hydratační gel, cukrový pleťový peeling, zklidňující pleťový sérum, odličovač make-upu, čistící pleťové micelární ubrousky, 7 denní intenzivní péči s koenzymem Q10, jemný čistící kartáček na obličej a dekolt, čistící kartáček na pleť.

Já používám hydratační tonikum pro citlivou a suchou pleť a také rozjasňující pleťové sérum.

Začnu tonikem, které je vhodné pro citlivou a suchou pleť. Já mám pleť citlivou a smíšenou, takže suchou nemám, ale to ničemu nevadí. Nebo já nic špatného na své pleti nezpozorovala.

Hydratační tonikum pro citlivou a suchou pleť Saffee Cleansing je v dostání ve dvou velikostech – 100 ml (120 Kč) nebo 250 ml (289 Kč). Dávkovač je klasicky „cvakací“ vyklápěcí 🙂 pecka! Žádné šroubování tady neexistuje. Jedná se o klasický vyklápěcí víčko, které má otvor. Otvor by ale mohl být větší, aby se z něj dostalo více tonika. Je ale pravdou, že aspoň na odličovacím tamponku toho tonika nemám zbytečně moc.

Lahvička je krásná 🙂 designová a taková luxusní, žádný levný, nehezky plast. Na koupelnové poličce před zrcadlem vypadá skvěle.

Tonikum nemá žádnou specifickou vůni, ale spíše neutrální 🙂 což oceňuji. Tonikum používám vždy ráno i večer. Ráno po opláchnutí obličeje vodou a večer po odlíčení. Na pleti jde ihned vidět, jak je čistá, hydratovaná a opečovávaná!

Krásně jde na pleti vidět, jak si to užívá 🙂 čistá, krásná a zdravá pleť.

Složení:

Aqua, Glycerin, Sodium Levulinate (Sodná sůl kyseliny levulové – odvozená z kukuřice), Sodium Salicylate (Sodná sůl kyseliny salicylové), Sodium Anisate (Sodná sůl kyseliny anýzové), Portulaca Oleracea Extract (Extrakt ze Šruchy zelné), Sodium Lactate (Mléčnan sodný), Sodium PCA (Derivát přírodních látek),  Glycine (Betaine), Fructose (přírodní cukr), Urea (Močovina), Niacinamide (vitamín B3), Inositol (vitamín B8), Sodium Benzoate (Benzoát sodný), Lactic Acid (Kyselina mléčná), Sodium Hyaluronate (Sodná sůl kyseliny hyaluronové), Hyaluronic Acid (Kyselina hyaluroová).

 

Sodium Levulinate  – upřednostňuje se v přírodní kosmetice. Zlepšuje vzhled suché pokožky. Působí jako pleťový kondicionér.

Sodium Salicylate – vhodná pro problematickou nebo zralou pleť. Funguje jako konzervant a denaturační činidlo. Má antimikrobiální a protizánětlivé účinky.

Sodium Anisate – odvozena z fenyklu nebo bazalky. Působí proti mikrobiálnímu množení. Oblíbená látka do přírodní kosmetiky. Používá se jako konzervant nebo vonná látka. Uklidňuje pleť a má stahující účinky.

Portulaca Oleracea Extract – v korejské tradiční medicíně je oblíbená pro léčbu infekce a podrážděné kůže. Má plno vitamínů a zdrojů omega 3, NMF, minerály a antioxidanty. Má protizánětlivé a antioxidační schopnosti.

Sodium Lactate – používá se jako náhrada glycerinu. Zvlhčuje a hydratuje pokožku. Má antioxidační a konzervační vlastnosti.

Sodium PCA – je přirozenou součástí naší pokožky, pomáhá pokožce s hydratací. Váže na sebe vodu. Hydratuje.

Glycine – aminokyselina, derivovaná z rostliny. Používá se jako rozpouštědlo, pomáhá spojit a mísit ostatní látky. Přitahuje vlhkost, zvlhčuje a uzamyká. Je zklidňující, protizánětlivý a chrání.

Fructose – hydratační látka.

Urea – vhodná pro suchou a citlivou pleť. Zlepšuje stav pokožky.

Niacinamide – dvojice kyseliny nikotinové a nikotinamidové.

Sodium Benzoate – přírodní látka, která je vyskytuje v ovoci. Konzervant, který je povolen i v přírodní kosmetice. Má antimikrobiální účinky a je antimykotický. 

Lactic Acid – nachází se v ovoci, zelenině nebo v mléce. Dělá pokožku citlivější. Má exfoliáční účinky, redukuje první známky stárnutí, upravuje pH pokožky, hydratuje a zvlhčuje. 

Sodium Hyaluronate – přitahuje na sebe vodu, hydratuje a minimalizuje vznik vrásek. 

Hyaluronic Acid – vyskytuje se v přírodě. Vyživuje, vyhlazuje a hydratuje.

Dalším produktem je scrub, peeling nebo nevím, jak jinak se mu i říká. Ale jeho název od výrobce – Cukrový pleťový peeling Cleansing Melting Jelly Scrub Saffee. Je dostupný v jedné velikosti a to 50 ml (329 Kč).

Kelímek je krásný 🙂 na koupelnové poličce vypadá stejně skvěle, jako předešlý produkt. Scrub je na bázi cukru. Jeho vůně je příjemná. Na pleť stačí nanést pouze malé množství a dále s ním pracovat stejně, jak jsi zvyklá s jiným cukrovým scrubem. On pak začne pěnit a po vmasírování (1-2 minuty) se umyje pouze vodou, během tohoto procesu se krystalky cukru rozpustí.

Hned po první aplikaci jsem si všimla, jak je má pleť vyživená, čistá a „nacucaná“ 🙂 no libovala si jako prasátko v žitě. Ještě jsem se nesetkala s žádným scrubem, který by odstranil odumřelé buňky a pleť nepříjemně, až jakoby drsně nepoškrábal a nakonec byla vysušená.. U tohoto se nestalo ani jedno, nebo vlastně jedna věc ano 🙂 scrub odstranil odumřelé buňky, ale zároveň se opravdu postaral o hydrataci a výživu. Já jsem z něj nadšená!! 🙂

 

Složení:

Helianthus Annuus Seed Oil (Olej ze slunečnice roční), Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil (Olej z mandloně obecné), Sucrose Laurate (Směs cukerných esterů kyseliny laurové), Aqua, Sucrose Stearate (emulgátor), Sucrose (cukr), Squalane (suchý olej).

 

Helianthus Annuus Seed Oil – antioxidant, chrání pleť, obnovuje její pružnost a pevnost. Zklidňuje, zjemňuje, vyhlazuje a má protizánětlivé účinky.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil – má antioxidační a protizánětlivé účinky. Obsahuje vitamíny A, E, K a síru. Regeneruje, posiluje a chrání před dehydratací. 

Sucrose Laurate – používá se jako emulgátor a kondicionér. 

Sucrose Stearate – emulgátor, kondicionér a povrchově aktivní látka. 

Squalane – má antioxidační účinky, pomáhá pokožku chránit před slunečním zářením a rychle se vstřebává do pokožky.

Posledním produktem je rozjasňující pleťové sérum Saffee Advanced Energy Booster.

Lahvička je rozkošná 🙂 má 10 ml (255 Kč) a má kapátko, které je skvělé. Díky němu se skvěle sérum aplikuje na pleť a prsty pak jemně vstřebává do pleti. Stačí pouhých 5 kapek! I když je sérum olejové, tak nezanechává pleť mastnou a lesklou. Naopak se hezky do pleti vstřebá a udělá co má, pokud tedy nenaneseš kapek více.

Já rozjasňující pleťové sérum používám každý večer po odlíčení. A do postele uléhám s úžasným pocitem vyživené pleti, která je hydratovaná, hladší, rozjasněná a bez zbytečných známek únavy.

Složení:

C13-15 Alkane (rozpouštědlo), Squalane (suchý olej), Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobový olej), Brassica Campestris Seed Oil (vyčištěný řepkový a tungovníkový olej), Polyglyceryl-3 Disostearate (látka z polyglycerolu a kyseliny ricinolejové), Stevia Rebaudiana Extract (extrakt ze Stévie), Cistus Monspeliensis Extract (extrakt z Cistuse šedavého), Zingiber Officinale Root Extract (extrakt ze Zázvoru lékařského), Alpinia Officinarum Root Extract (extrakt z Galgánu lékařského), Tocopheryl Acetate (vitamin E), Rosa Damascena Flower Oil (olej z Růže bulharské), Citronellol (sladká vůně), Eugenol (látka v esenciálních olejích), Geraniol (látka podobná alkoholu).

C13-15 Alkane – lépe se produkt roztírá a nelepí.

Simmondsia Chinensis Seed Oil – hydratuje, vyhlazuje, dodává lesk, hebkost, regeneruje a zvlhčuje.

Brassica Campestris Seed Oil – hydratuje, proniká hluboko do pleti a ochraňuje před stárnutím.

Polyglyceryl-3 Disostearate – emulgační vlastnosti. Udržuje pokožku hydratovanou. 

Stevia Rebaudiana Extract – podporuje hojení pokožky. 

Cistus Monspeliensis Extract – proti bakteriím a zánětům. Má antioxidační účinky. 

Zingiber Officinale Root Extract – působí antidepresivně, podporuje prokrvení pokožky a má prohřívací účinky.

Alpinia Officinarum Root Extract – působí proti stárnutí, prokrvuje a zabraňuje tvorbě pigmentových skvrn. 

Rosa Damascena Flower Oil – květinová vůně, proti depresím, smutku, trápení, nervozitě, nespavosti, ulevuje od bolesti hlavy, pokožku zjemňuje, vyhlazuje, pěstí, posiluje, zklidňuje a regeneruje. Má protizánětlivé, antiseptické, antioxidační a antibakteriální účinky. 

Eugenol – výrazná vůně a má hojivé účinky. Ale jedná se o silný alergen, na pokožce může způsobit podráždění a vyrážku. Antioxidant a konzervant. 

Geraniol – antioxidant. Má antiseptické a protirakovinné účinky. Zlepšuje náladu. 

 

Já jsem z kosmetické značky Saffee nadšená. Složení má úžasné a účinky na pleti taktéž.

2 komentáře Přidat své
  1. Mala som aj toner aj sérum a oba produkty sú senzačné, pokojne by som si ich kúpila znova. Navyše Saffee je celkom aj cenovo prijateľná. Majú aj super nočnú masku na akné, prvá hydratačná maska na svete.
    Biankanotes by Janka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *