Micelární voda a samoopalovací sprej od Biodermy, jak si u mě tyto produkty vedly?

Krásný den přeji 🙂

značku Bioderma zná snad každá žena. Já s ní mám drobné zkušenosti.Již dříve jsem vyzkoušela pár produktů, jejich počet by se dal spočítat na prstech jedné ruky. A vždy mi produkty sedly. Proto jsem se při oslovení spolupráce s lékárnou Benu.cz rozhodla pro vyzkoušení dalších produktů téhle značky.

Pro testování jsem zvolila dva produkty. Jeden je z řady Bioderma Hydrabio a druhý Bioderma Photoderm.

Začnu prvním produktem a tím je micelární voda. Zkušenosti mám s micelární vodou z jiné řady, proto jsem byla velmi zvědavá na tuhle, která je z řady Hydrabio. Řada je určená pro dehydratovanou pokožku. Já mám pleť smíšenou, ale záleží na ročním období. Hlavně teď, kdy jsem nastoupila do nové práce, kde jsem již pár měsíců a prostředí ve kterém pracuji je velmi hygienické mé ruce se denně potýkají s dezinfekcí a několik hodin denně mám gumové rukavice, což pokožce neprospívá. Odráží se to i na pleti, kdy je velmi mastná, ale zároveň uvnitř dehydratovaná. Tudíž volba řady Hydrabio byla jasná.

Micelární voda H2O je určená k čištění a odličování pleti, bez oplachování. Obsahuje aktivní látku Aquagenium (o které si více řekne při podrobném zkoumání složení). Roztok je hypoalergenní a nezpůsobuje tvorbu komedonů.

Co jsou to komedony? Ucpané mazové žlázy, neboli černé tečky. 

 

Micelární voda je používá klasicky na navlhčený tamponek a poté se aplikuje na pleť. Nehezký pohled vidět po přejetí tamponku, co všechno na pleti bylo, ale díky micelární vodě je fuč.

Balení se vyrábí ve dvou variantách – 250 a 500 ml. Já mám menší variantu.

Vzhled popisovat nebudu. Jedná se o klasickou plastovou lahvičku s malým otvorem pro dávkování. Dávkovač je „vyklápěcí“ naštěstí. Nemám ráda šroubovací 😀

Vůně je klasická slabě parfemovaná voda, nic nezvyklého. Ale z vůně je cítit čistota a svěží pocit. Já micelární vodu používám 2x denně. Ráno i večer a dále se pleť po aplikaci nemusí oplachovat, což je super. Vždy žasnu, co za nepořádek se na tamponku po odlíčení objeví. Pleť po aplikaci nejevila žádné alergické reakce. Ihned mám po odlíčení svěží, voňavou pleť, žádné lepivé pocity, jak to někdy bývá. Černé tečky na pleti byly a asi vždy budou, tady změna není žádná. Ale na odlíčení je opravdu super, tak jako ta micelární voda z jiné řady od Biodermy.

Složení: 

Aqua, Glycerin, Peg-6 Caprylic, Glycerides, Polysorbate 20, Mannitol (zvlhčovadlo), Xylitol (alkoholický cukr), Rhamnose (stabilizátor), Fructooligosaccharides, Niacinamide, Cucumber Fruit Exract (okurkový extrakt), Apple Fruit Extrakt (jablečný extrakt), Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Propylene Glycol, Hexyldecanol, Disodium Edta, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Cetrimonium Bromide, Parfum. 

Mannitol – alkoholický cukr. Používá se jako zvlhčovadlo a stabilizátor. 

Rhamnose – stabilizátor, emulgátor a parfemační činidlo. 

Biologický komplex Aquadenium, který má značka patentovaný stimuluje schopnost kožních buněk v hlubších vrstvách vytvářet a na svém povrchu udržet vlhkost a zároveň jí zklidňuje. 

Cena micelární vody o obsahu 250 ml je 355 Kč.

 

Druhým produktem je něco, co jsem si za poslední léta velmi oblíbila. Jedná se o produkt, který je samoopalovací. Celkem jsem vyzkoušela tuším 4 samoopalovací produkty, takže si troufám říct, že vím co od něj chci.

Vždy jsem měla ale buď mléko nebo pěnu. Tohle je má první zkušenost se sprejem, proto byla i má reakce „wow“, ale k ní později. Na opalování je ještě brzy, ale na nošení sukní a šortek je správný čas. Další léto, čas na vyzkoušení dalšího produktu určeného k samoopalování.

 

Sprej je z řady Photoderm a vyrábí se ve 150 ml balení. Výrobce pokožce slibuje přirozený vzhled opálení, hydrataci a výživu. Přípravek má po aplikaci bleskově zaschnout nezanechávat fleky.

Balení je pěkné, takové jednoduché ale mě se líbí. Než jsem si sprej aplikovala na tělo nastala pátrací akce po rukavici na nanášení samoopalováku, protože jsem se již z předchozích let ponaučila z nanášení pěny bez rukavic. Hnědé ruce? Ne, děkuji! Ale jakmile jsem viděla dávkovač, tak jsem usoudila, že rukavice nebude třeba. Přece se jedná o sprej, ten přípravek aplikuje přímo na tělo. No jo, nezvyk. Takže první věc, z jaké jsem byla ihned nadšená. Pro jistotu jsem sprej aplikovala v koupelně, aby nedošlo k nehodě, ale nebylo potřeba 🙂 sprej stříkal opravdu pouze tam, kam jsem mířila (na tělo).

Před aplikací jsem si udělala peeling celého těla, což se doporučuje a mám to vyzkoušené, že na ten rozhodně nezapomenout. Vždy jsem na nárty, kolena a jiné záhyby na těle musela aplikovat krém, abych nebyla flekatá. Tady jsem to nechala na kvalitě a ono opravdu! ŽÁDNÉ FLEKY, NIKDE!!

Sprej jsem aplikovala prvně na nohy a poté i na celé tělo. Kolik spreje se nanese, tolik udělá parády. Opravdu velmi rychle zasychá a ani bílé oblečení, prostěradlo, povlečení zabarvené nebylo. Změnu jsem neviděla tak rychle, jako u jiných značek, takže aplikace č.2 proběhla druhý den a tam změna byla výraznější. Ale stále velmi přirozená, jako od lehkého sluníčka 🙂 zkrátka jak po pár hodinách na sluníčku u nás v ČR. A tohle opálení se mi velmi líbí a uznal to i můj chlap doma a to mu se nepřirozené opálení od jiných značek nelíbí 😀 a když se to líbí chlapovi, tak to už je co říct. Navíc sprej nemá tu nepěknou „vůni“, ale ani podle vůně nejde poznat, že na pokožce nějaký samoopalovák je. Vymývání je postupné a opálení vydrží cca 4 dny (dokud se úplně nevymyje do původní barvy pokožky).

 

Složení: 

Aqua, Dimethyl Ether, Glycerin, Pentylene Glycol, Dihydroxyacetone, Trideceth-9 Pgamodimethicone, Ectoin, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Trideceth-12, Sodium Metabisulfite, Lactic Acid, Parfum. 

 

Samoopalovací sprej je za vyšší cenu, než já jsem zvyklá, ale ta kvalita je opravdu znát.

Cena je 499 Kč.

2 komentáře Přidat své
  1. Já mám nejraději jejich micelární vodu. Jen já používám tu v růžovém balení. Samoopalovací sprej vypadá taky dobře, akorát takové typy produktů moc nepoužívám. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *