Čím krmíme naše psí zlatíčka?

Jsem majitelkou dvou chlupatých kuliček plemene Shih-tzu. Jeden pejsek je tu s námi již 10 let a druhý má teprve 3,5 měsíce. Ten mladší zatím baští granulky na které je zvyklí od chovatelky a sem tam dostane pamlsek, o kterém bude řeč v dnešním článku. Staršímu pejskovi byl loni zjištěn Cushingův syndrom, ale došli jsme na to včas a kromě špatných krevních testů nemá žádné příznaky 🙂 ale i tak musí baštit léky.

Ze začátku jsme Deniska (starší pejsek) krmili granulemi, které nám poradil veterinář. Později jsem začala hledat na vlastní pěst a našla značku Bellfor a zaujala mě. Řeč je o granulích s hmyzem.

Granule s hmyzem patří do hypoalergenního krmiva a jsou tedy určeny pro pejsky s potravinovou alergií. Neobsahují žádná přidaná barviva, chutě ani konzervační látky. Proto mě velmi zaujali a rozhodla jsem se je tedy vyzkoušet pro našeho staršího uličníka. Balení je možné objednat po 2,5 kg nebo po 7,5 kg balení. Dále jsou dostupné ve variantě mini, junior a klasika.

Hlavní složkou je larva mouchy (Hermetia illucens) a ta je na tom všem vlastně nejzdravější 🙂 . Granule obsahují obnovený protein (82%) a tuk z larvy. Velikostně mají granule 1,5 cm. Náš pejsek si je okamžitě zamiloval a s chutí je ihned baštil suché! Nemá s nimi žádný problém, jak po zdravotní, tak chuťové stránce 🙂 je vděčný strávník a na tyhle granulky mu občas chodí i štěně, ach jo..

Cena je 1210 Kč/7,5 kg

Složení: 

Hmyz (larva Hermetia illucens), brambory, bramborová moučka, hrách, živočišný tuk, batáty, karob, lněné semínko, minerální látky, pivovarské kvasnice, lososový olej, inulin (FOS), mrkev, rajčata, jablko, mango, švestky, banány, brusinky, kopřiva, třapatka, tymián, bazalka, celer, spirulina, extrakt yuccy. 

Na zkoušku jsem vzala i tři hmyzí konzervy 🙂 kdybych věděla, že Deniskovi bude tak moc chutnat, tak jich vezmu více a rovnou větší balení. Brala jsem 200g, ale mají i 400g. Byla jsem zvědavá na strukturu a velmi mě překvapilo, že jsou tam celé kousky.

Složení:

Hmyz 61%, mrkev 7%, sladké brambory 6%, minerální látky, brusinky, jablka, lněný olej, rozmarýn, oregano. 

Cena je 59 Kč/200 g.

Jako posledním produktem, které jsem se rozhodla vzít jsou měkké kousky 🙂 vzala jsem tři druhy – kuřecí, s lososem a hmyzí. Kuřecí a losos baští Mickey Mouse (štěňátko) a s hmyzem Denisek. Úspěch mají všechny tři druhy!! Oba se po nich mohou utlouct. Dokonce jsem je musela schovat na skryté místo (zatím na něj nepřišli), jelikož na viditelném místě ten starší vyštěkával a mohl by je stále, což bohužel nemůže ani zdravý pejsek. Jediné mínus je to, že jsou označené jako měkké kousky a měkké úplně tak nejsou, ale nezařadila bych je ani do kategorie tvrdých.. je to něco mezi 🙂 ale měkké si představuji jinak.

Složení kuřecích:

Kuřecí maso (50%), brambory, rostlinný Glycerin, lněný olej, mrkev, jablka, hrách, lněné semínkobrusinky.

Složení s lososem:

Losos (45%), brambory, rostlinný Glycerin, lněný olej, mrkev, jablka, hrách, lněné semínkobrusinky.

Složení hmyzích: 

Hmyz (45%), brambory, rostlinný Glycerin, lněný olej, mrkev, jablka, lněné semínkobrusinky.

 

Za naše pejsky mohu produkty od značky Bellfor velmi doporučit 🙂 !

 

Článek není spolupráce! 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *