Naše zkušenosti s Bio-Bachovkami pro zvířátka

Ahoooj, po delší odmlce Vás opět zdravím a přicházím s novým článkem. Původně jsem měla v plánu psát články na úplně jiné téma, bohužel osud tomu chtěl jinak. A tak třeba někdy se s Vámi s našim velkým trápením a velkou bolestí na srdci podělím.

Bio-Bachovky jsem pořídila před cca rokem našemu tehdy 9ti letému Shih-tzu, jelikož se po přestěhování do nového bytu klepal, plakal a počůrával se, když jsme s mužem odešli do práce. Velká změna, dříve nebyl tolik zvyklí bývat sám doma a ještě ke všemu, když jsme s mužem měli společné směny (ranní, odpolední).

Narazila jsem u jedné paní na IG, že propagovala Bio-Bachovky. Rozklikla jsem tedy odkaz a narazila jsem na e-shopu, že mají Bachovky i pro zvířátka. Produktů je tam více, netušila jsem jaký zvolit. Po poradě s moc milou paní/slečnou na IG jsem objednala interiérový parfém PRVNÍ POMOC a další produkt s názvem STRACH.

Jakmile mi balíček přišel, tak jsem začala zkoušet (tedy náš Denisek začal zkoušet). Interiérový parfém jsem šplíchla do místnosti, pelíšku, za krk a vmasírovala do kůže. Druhý produkt jsem stříkla 2-3 do misky s vodou.

PRVNÍ POMOC – interiérový parfém: výrobce uvádí, že by sprej měl působit okamžitě v jakékoli situaci a je vhodný pro všechna zvířátka, nejen pro pejsky. Obsahuje tyto květové esence – Plamének, Snědek chocholičnatý, Chrmek roční, Netýkavka, Slivoň třešňová, Devaterník roční a Jabloň lesní.

Balení má 50 ml.

Cena je 629 Kč.

STRACH – zde výrobce uvádí, že má pomáhat posílit sebedůvěru a odstraňovat strach. Obsahuje tyto květové esence – Plamének, Snědek chocholičnatý, Devaterník dvoubarvý, Netýkavka, Slivoň třešňová, Osika obecná a Kejklířka skvrnitá.

Balení má 10 ml.

Cena je 406 Kč.

Bylo mi jasné, že po první aplikaci to ihned nezabere, že tomu musím dát šanci a ne jednu! Interiérový parfém příjemně voní :-). Bohužel, ani po několika šancích a to jsem oba přípravky používala pravidelně, tak nepomohly, ani maličko. Žádné zlepšení se nekonalo.

Pak nastalo další stěhování a já skončila dlouhodobě doma, náš Denisek byl velmi šťastný, že nemusí bývat sám. Ale, když jsem měla nějaké doktory, atd.. tak byl mnohem klidnější, než v minulém bytě. Dokonce se přestal počůrávat a to jsem žádné Bio-Bachovky nepoužívala. Jenže pak se nám stalo stalo něco, o čem se s Vámi třeba někdy, až bude vhodná doba podělím. Abychom alespoň maličko přišli na jiné myšlenky, tak jsme si minulou neděli jeli do chovatelské stanice pro štěňátko, opět padl výběr na Shih-tzu. Je to malý tří měsíční ďáblík, který chvilku neposedí. Kdo měl někdy štěňátko, tak ví o čem mluvím. Jenže jsme samozřejmě mysleli i na našeho nyní již 10ti letého Deniska, jak on přijme nového člena rodiny? Pročetli jsme mnoha článků a zkušeností, jak seznámit štěňátko se starším pejskem. A jak se všude píše a i u nás tomu tak je, že každý pejsek je jiný, každý potřebuje jinak dlouhý čas na seznámení a přijetí nového člena.

Od první chvíle, až do teď děláme vše podle rad a zkušeností jiných chovatelů. Na prvním místě je náš starší pejsek a pak až štěňátko.. Snažíme se dělat vše jako dřív a chválit staršího pejska za všechno.

Vzpomněla jsem si na Bio-Bachovky a řekla si, že jim dám ještě šanci, přeci je nenechám ležet jen tak ve skříni, když mám skvělou příležitost je znovu vyzkoušet. Postup jsem opakovala stejně, jako při prvním použití.

 

První den byl velmi těžký, tedy pro Deniska. Ze stresu nadměrně slintal a raději si zalezl na židli, aby od štěňátka byl co nejdál, nechali jsme ho. Do ničeho jej nenutíme. Každý den dělá nové a nové pokroky. Chce to opravdu čas a věřím, že za několik týdnů budou parťáci.

 

Nyní se dostávám k závěrečné recenzi na Bio-Bachovky pro zvířátka. Za nás nemohu 100% říci že nefungují, ale zase je nemohu vychválit do nebes, jak jsou skvělé a opravdu pomáhají, to 100% říci nemohu. Řekla bych, že je to na každém pejskovi či jiném zvířátku, jak na ně zareagují. Kdybych se znovu měla rozhodnout, zda si je pořídím, tak budu velmi váhat, protože co si budeme, malé peníze nestojí :-). A spíše se přikláním k tomu, že znovu bych do nich neinvestovala.

Tento článek není spolupráce!

 

Máte zkušenosti s Bio-Bachovkami? 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *