Šampon na vlasy pro výživu a lesk s vůní kokosu – TRESemmé

 

Přeji krásnou sobotu 🙂 ,

na víkendové čtení jsem si připravila recenzi šamponu na vlasy pro výživu a lesk Nourish Coconut od značky TRESemmé. Tak se pojďme mrknou na to, jak u mě uspěl nebo neuspěl.

Prvně si něco málo povíme o značce TRESemmé.. 

Vlasová kosmetika je na trhu od roku 1948 a založila jí Edna L. Emme, která před jejím založením pracovala jako kadeřnice. Název si značka nese z jména zakladatelky a z francouzského výrazu. 

Až nyní při psaní recenze mi dochází, že šampon není má jediná zkušenost se značkou a dokonce ani jediná zkušenost článku na blog. Prvně jsem měla možnost zn byla se setem na rovné vlasy (recenze zde).

 

A teď se již vrhneme na samotnou recenzi produktu 🙂

Výrobce slibuje vlasům výživu a lesk díky obsahu směsi rostlinných výtažků, kokosového oleje a aloe vera.

Láhev má 400 ml, což pro mé husté a dlouhé vlasy až po zadek je množství naprosto vyhovující. Šampon má krásnou kokosově příjemnou vůní. Pokud máte rádi kokosovou vůni, tak s tímhle nesáhnete vedle! Vyhovuje mi otevírání a zároveň i dávkovač. Mnohem lepší, než kdyby byl uzávěr šroubovací nebo klasicky odklápěcí, jak je u mnoha produktů.

Šampon se z vlasů dobře vymývá a nezanechává žádný povlak. Naopak jsou po něm vlasy hezky jemné a lesklé, to co slibuje. A jako bonus voní po kokosu! Pokud nanesete ve třetí fázi do vlasů dobrý kondicionér, balzám nebo masku, tak vlasy i hezky rozčešete. Já jsem se šamponem spokojená, pokožka mě po něm nijak nesvědí, nedělají se lupy, ani nic podobného. I složení produktu se mi líbí 🙂 .

Cena šamponu je kolem 119 Kč.

Složení:

Aqua, Sodium laureth sulfate, Cocamidopropyl betaine, Sodium chloride, Parfum, Sodium benzoate, Citric acid (Kyselina citronová), Polyquaternium-10, Disodium EDTA, Cocos nucifera oil, Glycerin, Sodium acetate (Octan sodný), Isopropyl alcohol, Aloe barbadensis leaf juice powder, Lactic acid (Kyselina mléčná), Pentylene glycol, Propylene glycol, Sine adipe lac (antistatický prostředek), Cocos nucifera fruit extract (Kokosový extrakt), PPG-6, Sodium hydroxide, Coumarin, Linalool.

 

Sodium Laureth Sulfate neboli SLS – bývá občas problematické, může dráždit kůži a proto by se jí měli vyhýbat lidé s atopickým ekzémem.

Cocamidopropyl Betaine – je povolena v přírodní kosmetice. Nahrazuje škodlivé sulfáty. 

Sodium chloride – nepatří mezi alergeny. Zahušťuje, čistí, hydratuje, lehce odmašťuje, zpevňuje a zklidňuje.

Sodium Benzoate – nejlevnější konzervant. Používá se i do přírodní kosmetiky. Zabraňuje množení bakterií, ale nezabijí je. 

Polyquaternium-10 – vytváří jemný film. Dodává vlasům lesk, pružnost a hebkost na dotek. 

Disodium EDTA – mění hustotu, podporuje tvorbu pěny, špatně se vstřebává do kůže, ale zvyšuje pronikání do kůže dalších látek. U velmi citlivých jedinců může způsobit vyrážky a alergické reakce. 

Cocos nucifera oil – do pokožky se snadno vstřebává a nezanechává příliš mastnou stopu. Je antiseptický a mírně protizánětlivý. Pokožku posiluje a je skvělý na svědivou pokožku, která trpí lupy. Vlasům dodá lesk a zdravější vzhled. 

Isopropyl alcohol – zabraňuje přílišnému pěnění, má parfemační účinky, konzervuje, dezinfikuje a působí jako rozpouštědlo. 

Aloe barbadensis leaf juice powder – hydratuje, regeneruje, zklidňuje, antioxidant a je protizánětlivá.

Lactic acid – rozpouštěcí účinky, upravuje pH, hydratační a zvlhčující účinky. 

Pentylene glycol – zvlhčující, hydratační a zjemňující účinky. Rozpouštědlo a konzervant. 

Propylene glycol – hydratuje a zvlhčuje. Zlepšuje elasticitu, pružnost, zabraňuje vysušení a šupinatění. 

PPG-6 – syntetický emulgátor. Má za úkol zahustit produkt. 

Sodium hydroxide – upravuje pH pokožky. 

Coumarin – vonná látka. Antioxidant a může dráždit pokožku. 

Linalool – protizánětlivý a antibakteriální. U citlivé pokožky může vyvolávat alergické reakce.

 

Máte se značkou TRESemmé zkušenosti?

Jeden komentář Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *