Přírodní rozčesávač srsti pro psy – Topvet

Přeji krásnou středu,

na dnešní recenzi jsem si připravila produkt, který uvítají majitelů dlouhosrstých pejsků. Já žádný rozčesávač pravidelně na prvního pejska nepoužívala, jelikož ho pravidelně necháváme stříhat v saloně. Ale u našeho druhého pejska Mickey Mouse je to jiné :-). Tomu stříháme pouze mezi polštářky a bříško, jinak mu tzv. vlásky necháváme dlouhé, takže jeho srst vyžaduje mnohem větší péči, než je tomu u Deníska.

Prvně bych Vám chtěla přiblížit, jak je to s tou srstí u našich dvou chlupáčů. Pokud můj web čtete poprvé, tak naši dva pejsci jsou plemene Shih-tzu. Jedná se o malého společenského pejska, který je již od pohledu elegantním stvořením. Shih-tzu nemá chlupy, ale tzv. vlasy, které vyžadují každodenní péči, pokud se nenechávají upravovat na krátkou délku v saloně. 

My Mickeyho češeme 1x denně a koupeme dle potřeby, ale minimálně 1x týdně. A zde se právě dostáváme k rozčesávači. Aby ho kartáčování necuckalo a jeho srst byla krásně lesklá, vyživená a voňavá, používají se rozčesávače.

Rozčesávač obsahuje originální recepturu, která byla vyvinuta na základě nejnovějších poznatků, vědy a moderní fytofarmacie. Obsahuje rostlinné výtažky, které napomáhají snadnému rozčesávání srsti. 

Lahvička má skleněný obal s tmavým sklem, obsahuje 100 ml tekutiny. Já ještě po každém použití lahvičku vracím do originálního obalu, aby nebyla na přímém světle. Rozčesávač lze aplikovat na suchou nebo mokrou srst, vždy aplikuji na suchou. Vůně je velmi příjemná, až bych řekla pro pejsky uklidňující. Pokaždé po celém těle aplikuji pár šplíchnutí a ihned rozčesávám. Jak píši tento článek, tak si tu krásnou vůni ihned vybavím 🙂 slast pro čichové buňky.

 

Díky bylinnému komplexu je srst krásně vyživená, regenerovaná, hydratovaná, hladká a lesklá. Opravdu tak jak výrobce u produktu slibuje! A já mám z toho i dobrý pocit, že do srsti Mickeyho neaplikuji nic špatného :-)! 

Složení: 

Aqua, Alcohol denat. (konzervat, rozpouštědlo), Biosaccharide Gum-1 (přírodní derivát), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerol, Babassu Oil Glycereth-8 Esters, Citrus Grandis Peel Oil (esenciální olej), Phenoxyethanol, Polymnia Sonchifolia Root Juice, Xanthan Gum, Citric Acid (kyselina citronová), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate (konzervant).

Biosaccharide Gum-1 – má funkci kondicionéru a změkčovadla. Stahuje, vyhlazuje, hydratuje a uzamyká. 

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil – stabilizuje pěnu. emulgátor, rozpouštědlo, vonná přísada a váže na sebe vodu.

Glycerol – váže na sebe vlhkost. Přípravky se díky němu lépe vstřebají do pokožky – zjemňuje, zvláčňuje a hydratuje.

Babassu Oil Glycereth-8 Esters – změkčuje a zlepšuje vlastnosti pěny. Čistící a změkčující vlastnosti pokožky. 

 Phenoxyethanol – funguje i jako stabilizátor. Může způsobovat alergické reakce. 

Polymnia Sonchifolia Root Juice – hydratační vlastnosti. 

Xanthan Gum – stabilizátor emulzí, zvyšuje hustotu produktu. 

Sodium Benzoate – nejlevnější konzervant. Používá se i do přírodní kosmetiky. Zabraňuje množení bakterií, ale nezabijí je. 

Potassium Sorbate – antimykotické účinky – zabraňuje plísni, kvasinek a hub, ale nechrání produkt před bakteriemi. 

 

Cena lahvičky o 100 ml je 168 Kč na oficiálním webu značky Topvet.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *