Maska z francouzského zeleného jílu – Saloos

Přeji krásnou slunečnou neděli,

v dnešní recenzi Vám představím a zhodnotím zelený jíl od značky Saloos. Saloos je rodinná firma, která v roce 2007 získala certifikaci ochranné CPK BIO. Název značky nese zároveň i kodex, což se mi moc líbí! Má to nápad a vedou si skvěle.

V nabídce má různé druhy jílu – bílý, marocký, červený a zelený neboli francouzký, a o něm bude dnes řeč.

Je určen k vytvoření tělové a pleťové masky s revitalizačními účinky. Je vhodný pro pravidelnou péči o smíšenou, mastnou a aknózní pleť. Má především detoxikační a absorbční vlastnosti. Nese certifikát CPK BIO a VEGAN.

Popis výrobce: 100% Francouzský zelený jíl je bohatý na minerály a má silné antioxidační a čistící účinky. Podporuje prokrvení a obnovu pokožky, při revmatických potížích se využívá k prohřátí různých částí těla. Nezatěžuje pleť ani přírodu. Působí proti stárnutí pleti, má zpevňující, tonizující, vyživující, zklidňující a zmatňující účinky. Lze jej využít i jako zábal na vlasy či tělo.

Složení: Illite (zelený jíl)

 

Množství v krabičce je tak akorát (80g). Já si ze zeleného jílu dělám pouze pleťovou masku. Abych řekla pravdu, tak na vlasový zábal s mými hustými vlasy nemám odvahu. A tělo nepotřebuji vysušovat, ale naopak hydratovat, takže ani na tělové zábaly jej nevyužívám. Masku připravuji dle instrukcí výrobce. V malé keramické misce smíchám jíl a vodu v poměru 1:2, nikdy směs nemíchám kovem, ale beru si na to dřevěnou špejli. Stane se z toho taková tekutější směs, kterou prsty nanáším na pleť. Nechám zatvrdnout a po cca 15-20 minutách oplachuji.

TIP od Saloosu do masky nakapejte pár kapek květinové vody! 

Při nanesené masce doporučuji nikomu neotvírat a s nikým moc nemluvit. Artikulovat při zatvrdlé masce jde opravdu těžko. Po dobu působení cítíte jak maska na pleti tvrdne a pečuje o ní. Po opláchnutí masky cítíte jak je pleť vyčištěná a detoxikovaná. Je hezky jemná, bez nežádoucí mastnoty a nečistot.

 

Pro smíšenou a mastnou pleť je maska opravdu skvělá! Za sebe mohu jedině doporučit. Zbožňuji, když produkt obsahuje co nejméně látek a zde obsahuje pouze jíl, no co více si přát.

 

Cena zeleného jílu je 118 Kč na oficiálním e-shopu firmy Saloos.

 

Jeden komentář Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *