Šampon Sabclair mi zachránil vlasovou pokožku!

V zimě to bude rok, co jsem do poslední kapky spotřebovala tuhle malou lahvičku šamponového zázraku.

Tuším, že jsem se zde na blogu v nějakém článku zmiňovala o mých potížích s vlasy. Vyjádřila jsem se k tomu pouze okrajově, myslím, že se jednalo o recenzi na Alpecin.

Ani zde se více nebudu o mých problémech rozepisovat, ještě na to nejsem připravená. I když je to už nějaký ten pátek, co je vše v pořádku. Ale problémy s vlasovou pokožkou jsem léčila dlouho. A velkou zásluhu na to nese právě tento malý „zázrak“.

Šampon Sebclair je od výrobce Alliance Pharma S.r.l.. Je určen pro pokožku, kterou trápí lupy a seboroická dermatitida. Zmírňuje svědění pokožky a obnovuje fyzickou rovnováhu pokožky i vlasů. Je určen jak pro dospělé, tak i pro děti. 

Proč říkám malý „zázrak“? Protože se jedná o lahvičku, která má pouze 100 ml! To je na šampon opravdu málo, ale stačí to. Aplikace je jednoduchá. Do mokrých/vlhkých vlasů jemně vmasírovat malé množství šamponu. Stačí opravdu malé množství. O velikosti vlašského ořechu? Možná i méně. Šampon ve spojení s vodou hezky napětí 🙂 na pokožce nechat působit pár minutek a poté opláchnout. Tento postup je třeba opakovat 2-3x do týdne. A do pár týdnů budete mít od svědění pokožky, lupů a dermatitidě úlevu! Ne úplný klid, to chce pomaličku, ale pak se dočkáte úplného vymizení.

Mně stačila pouze jedna lahvička. Po spotřebování jsem přešla na šampon, který je určen pro miminka. Po roce mohu používat různé šampony, ale musím je střídat a párkrát do měsíce aplikovat opět ten pro miminka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Složení:

Sorbitol (zvlhčující prostředek), Voda, Laureth Sulfosukcinát Disodný (emulgátor), Kokamidopropyl Aminoxid (zesilovač pěny), Decylglukosid (tenzid), Styren Akrylát Kopolymer (činidlo), Karboxylát sodný PEG-7 olivového oleje, PEG-120 slunečnicový amfoacetát sodný, PEG-7 olivového oleje, PEG-120 Methylglukóza Dioleát, Piroctone Olamine (sůl), Vitis Vinifera (bohatá na minerály), Kyselina mléčná, Glycerin, Levulinát sodný (konzervant), Anisát sodný (vonná látka a konzervant), Chlorid sodný (zahušťovadlo), Laktoferin (proti zánětlivý), Glycyrrhizát didraselný (chrání a pečuje), Telmestein, Hyaluronát sodný (hojí). 

Sorbitol – jedná se o cukerný alkohol. Používá se jako zvlhčující prostředek a zahušťovadlo. Vytváří průhledný gel.

Laureth Sulfosukcinát Disodnýextrémně jemná látka k vlasové pokožce a vlasům. Emulgátor a smáčení. Má velmi malou schopnost podráždění.

Kokamidopropyl Aminoxidzesilovač pěny.

Decylglukosid – tenzid. Získává se z kokosového oleje a nahrazuje chemické sulfáty. Je šetrný k dětské, suché, citlivé a přecitlivělé pokožce. Zbavuje kůži nečistot bez vysušení. Skvěle pění. Má zjemňující a vyživující účinky, pomáhá uzamykat vlhkost.

Styren Akrylát Kopolymerjako antistatické činidlo. Vytváří souvislý jemný film, stabilizuje a fixují produkty.

Karboxylát sodný PEG-7 olivového oleje – vhodný pro suchou, zánětlivou, alergickou, podrážděnou, poraněnou a jinak poškozenou pokožku. Proniká do hloubky. Obsahuje vitamin E. Působí protizánětlivě a hojivě. 

Piroctone Olamine – sůl z kyseliny hydroxamové. Náhrada místo směsi Pyrithionu zinku. Působí protiplísňově. 

Vitis Vinifera neboli Vinná réva – obsahuje vitamin C, B, mangan, horčík a draslík. Má antioxidační a zvláčňující schopnosti. 

Kyselina mléčná neboli Lactic Acid  – dělá potenciálně pokožku citlivější, jiné negativní účinky nemá. Má rozpouštěcí, hydratační a zvlhčující schopnosti a upravuje pH. 

Glycerin neboli Glycerol – přirozená látka. Pokožku nedráždí, ani nezpůsobuje alergii. Lépe se s ním látky vstřebávají do pokožky. Pokožku zjemňuje, zvláčňuje a pomáhá udržet hydrataci. 

Levulinát sodný neboli Kyselina levulová – prodlužuje životnost produktu. Zvyšuje odolnost pokožky proti mikrobiálním infekcím. Nemá žádný negativní vliv.

Anisát sodný neboli sodná sůl kyseliny anýzové – působí proti mikrobiálnímu množení. Jako vonná látka i konzervant. Udržuje pH. Pomáhá dobrému stavu vlasů. Nepoškozuje nijak pokožku.

Chlorid sodný neboli sůl tonizační, čistící a antiseptické účinky. 

Laktoferin proti zánětlivý. 

Glycyrrhizát didraselnýchrání a pečuje. 

Hyaluronát sodný hojivý účinek.

 

Trápí tě problémy s vlasovou pokožkou?

6 komentářů Přidat své
    1. O té jsem taky slyšela, ale nechtěla se mi objednávat a navíc podle netu mi to přišlo, jako reklamní tah.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *