2. díl – Jaké přípravky používám na úklid své domácnosti?

 

Přeji krásný den, cca dva roky zpět jsem psala článek o tom, jaké používám přípravky na úklid své domácnosti. Za ty roky se toho moc nezměnilo, naopak se mi osvědčily další pomocníci. Ale ani v tomto článku Vám neukáži všechny produkty, které používám, opět to nechám na více dílů (článků), ale snad se k sepsání dostanu dříve jak za 2 roky 🙂 .

Na úklid domácnosti používám různé značky, ale nejvíce u mě boduje EURONA by CERNY.

Kuchyň

 

  • Čistič kuchyní – koncentrát, který si vždy dle potřeby s vodou naředím 1:1 nebo 1:3 v rozprašovači. Používám ho na čištění pracovní desky, dřez, nábytek v kuchyni, digestoř, atd.. má velmi příjemnou vůni po pomeranči. Nezanechává žádné stopy na nábytku. Obsahuje – 15-<30 % aniontové povrchově aktivní látky, 5-<15 % neiontové povrchově aktivní látky, <5 % kationtové povrchově aktivní látky, parfémy, Bronopol, Methylisothiazolinone. Cena je 189 Kč/500 ml.
  • Hygienický čistič lednic – první využití bylo při koupí nové lednice. Voní velmi příjemně po grepu, jelikož obsahuje extrakt z grepových jader, která mají antiseptické a dezinfekční účinky. Naopak nezanechá žádnou pachuť v lednici. Obsahuje – 5-<15 % neiontové povrchově aktivní látky, parfémy, N-(3-Aminopropyl)-N-dodecylpropane-1,3-diamine, Phenoxyethanol. Cena je 159 Kč/250 ml. 
  • W5 Pěna na čištění pečící trouby a grilu – za mě super produkt. V bývalém bytě jsme měli velkou terasu a na ní plynový gril a pěna vždy gril krásně vyčistila. Nyní máme v novém bytě balkon, takže pěnu používám již pouze na čištění pečící trouby. Jediné mínus tak je smrad. Pěna opravdu nepříjemně, až dráždivě smrdí. Cena 35 Kč/400 ml.

Podlaha 

  • Sidolux Premium na dřevěné a laminátové podlahy – pomerančový olej – ta vůně!! To je něco úžasného! Jedná se o koncentrát, takže stačí 2 uzávěrky přípravku na 5l vody. Díky pomerančovému oleji se podlaha krásně leskne 🙂 . Cena je 79 Kč/1 l.

Prach

  • Sidolux M Sprej proti prachu s vůní melounu – opět se budu opakovat, ale co u téhle značky miluji, tak je vůně přípravků!! Co víc si přát, než naleštěný nábytek, který voní po melounu? Boží, boží, boží!! Žádné šmouhy, lepení, ani nic podobného. Cena je 69 Kč/400 ml.
  • W5 Platinum Čistící vlhčené ubrousky na nábytek – balení obsahuje 60 ks a uklízím s nimi mnohem více, než jen prach z nábytku. Když se něco rozlije na podlaze, nebo mám na nábytku či podlaze flek, tak vezmu ubrousek a je hned uklizeno 🙂 . Ubrousky příjemně voní!

Ostatní 

  • Univerzální úklidový prostředek Lavender – používám na vše možné. Stačí kamkoli (podlahy, dlaždice, umyvadlo, sprchový kout, kliky, odpadkový koš, atd..) šplíchnout naředěný přípravek 20 ml na 480 ml vody a setřít hadříkem. Velké plus je příjemná, nedráždivá levandulová vůně, nezanechává povlak a je super i na mastnotu 🙂 . Cena je 229 Kč/1 l.
  • Brait Shape Barcelona – suchý osvěžovač vzduchu – miluji, když přijdu domů a cítím vůni. Lákalo mě vyzkoušet něco jiného, než jsou klasické osvěžovače vzduchu. Proto jsem volila tento suchý, který má příjemnou vůni pomeranče v kombinaci s vanilkou a červeným ovocem. Cena je 69 Kč/300 ml.

 

V dalším díle úklidových přípravků se můžete těšit na tyto produkty – Univerzální prací prostředek Eurona, Aviváž s kondicionérem Lemon Grass, Sandonorico a Lothiel Eurona, Pohotovostní sprej na skvrny Eurona, Čistič vodního kamene premium Alori, Super gel na rez a vodní kámen Eurona, Čistič oken a zrcadel Eurona, HG čistič skvrn ve spreji a Prostředek na čištění odpadu Eurona. 

 

Jaké produkty na úklid domácnosti používáte vy? 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *