Co zahrnout do výbavy pro štěně?

 

Hezký dne přeji 🙂 , jak jste se mohli dozvědět ve článku ,,Čím krmíme naše psí zlatíčka?“ tak jsem si před pár týdny dovezli psí miminko. Jelikož to není za můj život jediný pejsek, o kterého se starám, tak si troufám říct, že pár ověřených zkušeností při výchově pejska mám 🙂 a třeba se právě tobě bude mých pár tipů na výbavičku hodit.

Určitě je rozdíl pokud si pořizujete pejska velkého či malého plemene. Mám zkušenosti i s velkým plemenem např. Německý ovčák nebo momentálně u táty máme Cane Corso. Tento článek bych chtěla věnovat menším plemenům, respektive my doma máme štěňátko plemene Shih-tzu.

Nechci tento článek věnovat ničemu jinému než je výbavička, jiné tipy a triky bych nechala na jiné články 🙂 .

S prvním tipem bych se zaměřila na hygienu. Je skvělé pokud si domů přivezete štěňátko, které je již od chovatele naučené na podložku. Máte o starost méně s učením. My to štěstí máme a náš Mickey je na podložku naučený 🙂 , pomalu ho ale chceme učit čůrat venku. Každopádně tento tip jsme dostali od chovatelky. Dříve jsem netušila, že pro pejsky něco takového existuje.

  • jedná se o absorpční pratelné podložky. Prodávají se různé velikosti. My nakoupili rozměr 50 x 50 cm, ale dáváme dvě vedle sebe. Při dalším nákupu bych volila větší rozměr. Určitě se vyplatí koupit více kusů, ať je nemusíte hned prát, ale máte pár kusů do zásoby a až se Vám počůrané podložky nahromadí, tak se vyperou. My máme pračku s párou, takže nám odstraňuje 99% alergenů a bakterií.
  • pohlcovač pachu. Já používám od Eurony (zmiňuji ho zde ve článku), ale dělají ho i jiné značky, akorát s jiným nemám osobní zkušenost. Co jsem ale četla, tak skvělým pohlcovačem pachu je i jedlá soda 🙂 . Můžete vyzkoušet!

 

  • lízací podložka/talířek využijete nejen pro štěňátko, ale i pro dospělého pejska. Bude bavit všechny věkové kategorie 🙂 pejska to nejen zklidní, ale také zaměstná hlavičku a zrelaxuje se. Spokojený pejsek = spokojený páníček.
  • automatické pítko neboli napáječka pro psa. Jelikož máme pejska s dlouhými vlasy (shih-tzu nemá chlupy ale vlasy), tak je žádoucí, aby neměl vlasy kolem pusy stále mokré z toho, jak by pil z misky. Proto jsme mu pořídili napáječku pro pejsky, která se připevní na mříže od klece. Doporučuji všem, kteří mají dlouhosrsté pejsky nebo pokud Váš pejsek při pití vody velmi hltá.

 

  • čmuchací kobereček na kokina/granulky. Zde je to podobné jako u lízací podložky. Pejsek při čmuchání koberečku zapojuje hlavičku, stimuluje své přirozené psí pudy, zabaví se a zrelaxuje se 🙂
  • další tip na hračku u které pejsek musí zapojit svojí hlavičku, tak je hlavolam. Prodávají se různé typy, materiály 🙂 .
  • míček na pamlsky. My do něj dáváme granulky 🙂 pejsek je cítí a snaží se je vyndat. Super zábava!
  • dentální hračky – my máme míček a kostičku. Pejsek si při hraní masíruje dásně a zároveň čistí zuby a mezizubní prostory. Prodávají se v různých variantách – s mátou, vanilkou, apod..

  • chladící podložka je skvělý pomocník v létě. Zde bych si ale dala pozor, pokud máte štěňátko, které vše kouše, tak aby nekousalo podložku. Používala bych pouze pod dohledem, pokud mám štěňátko stále na očích 🙂 ale náš starší pejsek podložku velmi rád využívá.
  • batoh pro psa 🙂 tenhle tip se hodí pro nadšené cestovatelé s malým plemenem, nebo pro pejskaře, kteří vlastní nemocného pejska. My batoh skvěle využili při tripu po Rakousku. Kdy jsme nachodili několik desítek kilometrů a našemu Deniskovi se nechtělo chodit. Dali jsme ho do batůžku (batůžek pro pejsky do 10 kg) a Denisek si při nošení v batůžku dokonce pospal. Na ty pohledy lidí okolo, kdy jsme šli a začal nám chrápat batoh nezapomenu 😀 .

 

Co vám nesmí ve výbavě pro štěně chybět?

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *