3.díl – Jaké přípravky používám na úklid své domácnosti?

Přeji hezkou srpnovou středu,

po delší době tu mám další díl tzv. pokračování úklidové série článků „Jaké přípravky používám na úklid své domácnosti“. Pokud jste nečetli 1.díl nebo 2. díl, tak zde jsou prokliky. Nejvíce aktuální je ten 2.díl, jelikož od 1.dílu uběhlo pár let a mé požadavky se změnily.

Praní

Máme pračku, která má velký zásobník do kterého se nalije požadované množství aviváže a ta si sama dávkuje množství, takže jednou za čas aviváž dolijeme/změníme vůni a pere se dál. Eurona by Cerny u aviváží slibuje dlouhotrvající parfemaci a měkkost. Neobsahují žádná barviva. Prádlo voní i po vyžehlení a to i několik týdnů. 1000 ml = 55 praní.

 

  • Aviváž s kondicionérem Lemon Grass – Krásná svěží citrónová vůně, na léto ideální, tuhle vůni mám velice ráda a vždy se jí nemohu nabažit, jak vytahuji čerstvě vyprané prádlo, které voní svěže po citrónech. Obsahuje – 5-<15 % kationtové povrchově aktivní látky, <5 % neiontové povrchově aktivní látky, <5 % Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, parfémy, Bronopol, Methylisothiazolinone, Citral, Geraniol, Citronellol, Limonene. Cena je 229 Kč/1000 ml.
  • Aviváž s kondicionérem 2v1 Lóthiel – Bohužel jsem až nyní při psaní článku zjistila, že se tato aviváž již neprodává, což je velká škoda, ale i tak jí zde popíšu, když už jí mám vyfocenou :-). Ideální vůně na jaro, cítíte z ní konvalinky, divoké růže, jasmín, lípy, zkrátka taková svěží květinová vůně.
  • Aviváž s kondicionérem Sandonorico – Silná a krásná vůně! Využíváme jí nejen pro mé oblečení, ale i pánské :). Obsahuje – 5-<15 % kationtové povrchově aktivní látky, <5 % neiontové povrchově aktivní látky, <5 % Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, parfémy, Bronopol, Methylisothiazolinone. Cena je 229 Kč/1 000 ml.
  • Univerzální prací prostředek – Svojí skvělost si zachoval, jen změnil vzhled obalu. Jedná se o prací prostředek pro všechny druhy prádla – černé, bílé i barevné. Má schopnost zachovat sytost barev a prodlužuje životnost tkanin. Má lehce ovocný nádech. Obsahuje – 5-<15 % aniontové povrchově aktivní látky, 5-<15 % neiontové povrchově aktivní látky, 5-<15 % bělicí činidla na bázi kyslíku, <5 % mýdlo, <5 % polykarboxyláty, enzymy, optické zjasňovače, parfémy. Naopak NEobsahuje – SLS/SLES, fosfáty a fosfonáty. Cena je 329 Kč/935 g.
  • Pohotovostní sprej na skvrny – má speciální složku, která působí na různé druhy skvrn. Balení je malé, praktické, takže nezabere místo a můžete si ho přibalit do tašky, kufru nebo kabelky. Mám vyzkoušeno, že ne všechno zabere, ale je to i tom jak rychle ho na textil nanesete. Obsahuje – 5-<15 % aniontové povrchově aktivní látky, enzymy, parfémy, Bronopol, Methylisothiazolinone, Limonene. Cena je 119 Kč/50 ml.

Nerez a vodní kámen

  • Super gel na rez a vodní kámen – TOP! Poradí si i s velkým nánosem rezu a vodního kamene! Nerez se pak krásně blejská! Obsahuje – 15-<30 % Citric Acid, Tartaric Acid, <5 % aniontové povrchově aktivní látky, parfémy, Bronopol, Methylisothiazolinone. Cena je 189 Kč/500 ml.
  • Čistič vodního kamene PREMIUM od ALORI – Do rukou se mi dostal i tenhle čistič, tak jsem se ho rozhodla vyzkoušet a za mě je také super, jen pumpička se po pár použití zničila. Používá se vždy na navlhčený povrch a má super gelovou texturu, pracuje se s ním velice snadno. Je velice koncentrovaný, takže stačí malé množství. NEobsahuje – alkohol, parabeny, fosfáty a silikony. Cena je 349 Kč/250 ml.

Ostatní

  • Čistič oken a zrcadel – Jedná se opět o velice koncentrovaný přípravek, takže je nutné ho naředit do lahvičky s rozprašovačem. Používám výhradně na zrcadla. S dobrým hadříkem nedělá šmouhy a hezky voní, nemá takovou tu dráždivou, nepříjemnou parfemaci. Lze jej využívat i na plastové rámy, skla automobilů a další skleněné povrchy. Obsahuje – 5-<15 % Alkoholy, <5 % neiontové povrchově aktivní látky, Bronopol, Methylisothiazolinone. Cena je 169 Kč/500 ml.
  • Čistič skvrn extra silný HG – jeho složení je obohaceno o aktivní kyslík, díky kterému si hravě poradí i s těmi nejvytrvalejšími skvrnami (např. od červeného vína, kávy, čokolády, omáčky, rtěnky, krému na boty, ovocné šťávy, tuku, apod.), to uvádí v popisu výrobce. Já jej zakoupila hned potom co jsme si pořídila štěně a sem tam se vyčůralo na koberec, žádný zápach z koberce po vyčištění skvrny tímto sprejem nebyl cítit! Doporučuji! Cena je 205 Kč/500 ml.
  • Prostředek na čištění odpadu – mám dlouhé a husté vlasy, bohužel po hormonálních změnách, stresu, apod. mi vlasy dost padaly a tak byly i v odpadu, jak to často bývá. Tento čistič si s nimi dokonale poradil, nesmrdí, jak klasické čističe a opravdu dokáže krásně rozpustit vlasy, chlupy. Obsahuje – >=30 % Sodium Hydroxide. Cena je 199 Kč/750 ml.

 

Jaké produkty na úklid domácnosti používáte vy? 

Jeden komentář Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *